Acayip gezi

Güncelleme Tarihi:

Acayip gezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir'in Bornava İlçesi, belediye meclis üyelerinin, ‘‘bilgileri, görgüleri artsın’’ diye, ‘‘bazı zenginlerin kesesinden’’ yapacakları İtalya gezisini konuşuyor. Belediye Başkanı Aysel Bayraktar bunda art niyet aranmamasını isterken, bazı üyeler, ‘‘Bu gezinin mutlaka bir bedeli olur’’ diyor.

Bornova Belediye Başkanı Aysel Bayraktar, meclis üyeleriyle, bürokratları, ‘‘Çok yoruldunuz’’ diyerek ‘ilçedeki bazı zenginlerin kesesinden’ İtalya gezisine gönderiyor.

Eski DSP'li, bağımsız Belediye Başkanı Bayraktar'ın 16-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek geziyi muhalif meclis üyelerinin icraatlara tepki göstermelerine engel olmak için düzenlediği iddia edildi.

Meclis üyelerine özel davet mektupları gönderen Bayraktar'ın gezisine DSP'li Hüseyin Ünal, ‘‘İşlerim yoğun’’ diyerek katılamayacağını bildirdi. CHP'li Hüseyin Gündoğdu da geziyi protesto etti. Geziye katılacak meclis üyeleriyle, bürokratlar da merak konusu oldu.

Meclis üyelerinden gelen istek üzerine gezi düzenlemeye karar verdiklerini söyleyen Bayraktar şöyle dedi:

‘‘Meclis üyeleri arasında hiç yurtdışına gitmeyenler var. Gezi ortaya çıktığında, ‘Paramızı kendimiz verelim' diyenler de oldu. Ancak herkesin mali durumu bir değil. Görgü ve bilgileri artsın diye gönderiyoruz. Geziye katılmayacağım. Yerime Başkan Yardımcımız Zerrin Gençtürk ekip başı olacak. Bornova'da imkânları olan müesseseler var, bu masrafı henüz kimin üstleneceği belli değil. Bugüne kadar bu müesseselerden gerek tesis, gerekse iş makinası alımlarında yardım aldık. Şimdi de alırız, kimseye de prensiplerimizden taviz vermeyiz.’’

Geziyi protesto eden CHP’li Gündoğdu ise ‘‘Bu gezinin mutlaka bir bedeli vardır, kimse kimsenin kara kaşı, kara gözü için bedava gezi ayarlamaz. Bu geziyi finanse edecek kişiler, gelsin Bornova'ya yatırım yapsın da tüm Bornovalılar sebeplensin. Temiz toplum bu kurumlarda, meclislerde başlar. Geziye gideceklerin Bornova halkına yarın verecekleri cevapları yoktur. Bu gezinin hemen iptal edilmesini istiyorum. Meclis üyeleri yardıma muhtaç değil. Birilerin yardımıyla geziye gidenin yardıma muhtaç olduğunu ilan edeceğim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!