'Ablasını döven çocuk' videosuna tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ablasını döven çocuk videosuna tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 18:48

Kadına yönelik şiddet bir türlü önlenemezken sosyal medyada yayılan bu görüntü çok tepki çekti.

Haberin Devamı

Söz konusu görüntüde 5 yaşlarında bir erkek çocuğu, 'abla' diye hitap ettiği genç kıza ağır küfürler sarfediyor, oyuncak arabasıyla vuruyor, tokat atıyor. Görüntülerin ne zaman, nerede çekildiği bilinmiyor. Ancak çocuğun uyguladığı şiddetin nedeninin genç kızın erkek arkadaşıyla görüşmesi olduğu anlaşılıyor.

Haberin Devamı

 Küçük çocuk ablasının saçını çekip oyuncak arabayla vuruyor. Sık sık genç kıza küfürler sarfeden çocuğun, “Özür dileyeceksin halandan. Bana cevap verme. Başkaları ile geziyorsun bana cevap veriyorsun. Gezmiyor musun sanki? Dur adı neydi? A?.ile geziyorsun. Ağlama bana. Bana bağırma. Sen kimsin de ağlıyorsun bana. Bir daha yaptığın zaman senin canını... Sen hele evlen de o çocukla göreyim. Halanın oğlu ile evleneceksin. Sen p... misin? Görüyor musun halini. Bana bağırma dedim sana. Ağzına..." dediği duyuluyor. 

Tüm bu olan biten ise görüntüde yer alan genç kızın annesi olduğu tahmin edilen kişi tarafın çekiliyor. 

Haberin Devamı

Aile arasında 'şaka' amacıyla çekildiği sanılan görüntü sosyal medyanın büyük tepkisini çekti. Çocuğun yetiştiriliş tarzına sert eleştiriler geldi.

İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ BAZI YORUMLAR:

-Bu video Türkiye'de erkek çocuklarının nasıl yetiştirildiğinin kısa bir özetidir.

-Keşke çocuk sahibi olma ehliyeti diye bir uygulama olsa.

-Burada suç çocuğun değil onu bu psikolojiye sokan çocuğun küfür ettiğinde arkadan kıs kıs güldüğü ve uyguladığı şiddeti normal görün ailesinindir.

-İşte bu yaşta alıştırılıyorlar. Yarın öbür gün de çeker vurur

-Kadınlara şiddeti, kadın elleriyle öğreniyoruz. Ne kadar acı ve acınası bir cehaletin içerisindeyiz.

-Günümüz kadınlarının ağzından düşürmediği ataerkil toplumun nasıl ve kimler tarafından yaratıldığını gösteren ibretlik video.

Haberin Devamı

-Kilit cümle: 'Vurma kızıma, babasının oğluuuu'. Vurma derken bile aslında sevimli bulduğunu belirten ses tonuyla babasının davranışlarını rol model almış küçücük çocuğa doğru yoldasın oğlum mesajını veriyor. Gerçekten yazık, insan kendi çocuğuna bu kötülüğü nasıl yapar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!