Abe nerde bu sızıntı?

Güncelleme Tarihi:

Abe nerde bu sızıntı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 02:22

JAPONYA Başbakanı Şinzo Abe, dün 2011 yılında 9 şiddetindeki deprem ve tsunaminin ardından nükleer kazanın yaşandığı Fukuşima Nükleer Santralı’na ikinci ziyaretini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Arjantin’de 2020 Olimpiyat Oyunları’nı kazanmadan önce yaptığı sunumda, nükleer sızıntıyla ilgili uluslararası toplumun kaygılarını gidermek için nükleer durumun kontrol altında olduğunu söylemişti. Radyoaktif sızıntının hâlâ devam ettiği haberlerinin ardından Fukuşima’ya giden Abe, özel giysiyle yaptığı üç saat süren ziyaretinde radyoaktif su taşıyan tanklarla ilgili bilgi aldı. TEPCO yöneticilerine 5 ve 6 numaralı iki reaktörün de kapatılması emri veren Başbakan, “Bu felaket ve suya karışan radyasyon ile mücadele için hükümet üzerine düşen her şeyi yapacak. Ben kişisel olarak olayın yakın takipçisi olacağım” dedi.

Abe nerde bu sızıntı

Ziyaret sonrası deprem

Abe’nin ziyaretinden saatler sonra Fukuşima Nükleer Santralı’nın bulunduğu bölgede 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. TEPCO, nükleer sızıntı yaşanan santralda herhangi bir anormalliğe rastlanmadığını açıkladı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin 22 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!