ABD'nin yeni büyükelçisi Jeff Flake, Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2022 13:01

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara'ya geldi. Flake, "Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı

ABD'de Joe Biden yönetiminin Türkiye'ye büyükelçi olarak atadığı eski senatör Jeff Flake, eşi Cheryl Flake ile birlikte saat 15.00'te İstanbul'dan Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. Havalimanı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Flake, "Merhaba, burada olmaktan çok mutluyuz. Gördüğünüz gibi Ankara'ya yeni ulaştık. Güven mektubumun sunulmasının ardından daha çok konuşacağız. Burada olmaktan çok mutluluktuk duyuyoruz. Beni bu kadar sıcak şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim" dedi.

ABDnin yeni büyükelçisi Jeff Flake, Ankarada

Jeff Flake, Ağustos 2019'dan bu yana ABD'nin Ankara büyükelçisi olarak görev yapan David Satterfield'in yerini alacak. Flake, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubu sunmasının ardından resmi olarak göreve başlayacak.

Haberin Devamı

2013-2019 yıllarında Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapan Jeff Flake'in büyükelçilik görevi, 26 Ekim'de ABD Senatosu'nda oy birliğiyle onaylandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!