ABD'nin Adana Konsolosu'ndan Güneydoğu raporu

Güncelleme Tarihi:

ABDnin Adana Konsolosundan Güneydoğu raporu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin yeni Adana Konsolosu Stuart Jones, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapmayı düşünen işadamları için rapor hazırlayacaklarını ve bunu İnternet aracılığıyla isteyene ulaştıracaklarını söyledi. İşçi Partisi başta olmak üzere, bazı kesimler tarafından CIA ajanı olmakla suçlanan Adana eski Konsolosu Elizabeth Shelton'un ülkesine dönmesinden sonra atanan Jones, yardımcısı Joseph Pennington ile birlikte Güneydoğu illerini gezdi. 10 gün süren gezi sırasında Malatya'ya da gelen Jones, RP'li Belediye Başkanı Münir Erkal'ı ziyaret etti. Erkal'ın hazırlattığı Malatya Belediyesi ile ilgili İnternet sayfasını inceleyerek bilgi alan Jones, Adana Konsolosluğu olarak, yeni bilgisayar sistemi getirttiklerini belirtip, şöyle konuştu:

ABD'Lİ İŞADAMLARI İÇİN

''Gezimiz sırasında, öncelikle ticari olanakları araştırıyoruz. Buradan edindiğimiz izlenimleri ve hazırlayacağımız raporu, İnternet aracılığıyla ABD'li işadamlarına ulaştıracağız. Görevimiz, iki ülke halkının kaynaşmasını sağlamak. Türkiye, bizim için önemli bir müttefik. Türkiye'nin sınır bütünlüğünü, laik demokrasisini destekliyor ve kalkınmasını istiyoruz.''

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki ''Şafak Harekâtı'', Türk-Yunan ilişkileri ve füze kriziyle ilgili soruları yanıtsız bırakan Jones, ''Elçiliğimiz, bu konularla ilgili daha yeterli bilgi verecektir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!