ABD'lilerin yüzde 58'i 'Vekilim hayır desin' diyor

Güncelleme Tarihi:

ABDlilerin yüzde 58i Vekilim hayır desin diyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 09:16

NBC News ve Wall Street Journal'ın işbirliğiyle düzenlenen bir anket ABD kamuoyunun neredeyse yüzde 60'ının Kongre'den Suriye'ye askeri müdahale konusunda hayır sonucu çıkmasını istediğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Araştırmayı Cumhuriyetçi analist Bill McInturff'le birlikte yapan Demokrat analist Peter D. Hart, Obama'nın bu akşam yapacağı ulusa sesleniş konuşmasını "olmayacak iş" olarak nitelendirdi. Hart, "Bu bir noktaya kadar Amerikan kamuoyunun kırmızı çizgisi. 'Uzak durun' diyorlar" diye konuştu.

Hart ulusa seslenişle ilgili olarak da Başkan'ın Amerikalılara bilmedikleri bir şey söylemesi gerektiğini ifade etti.

Araştırmanın bazı dikkat çeken sonuçları şöyle:

Yüzde 58, Kongre'deki vekilinin oylamada 'hayır' demesini istiyor. 'Evet' isteyenlerin oranı ise yüzde 33. Sınırlı dahi olsa askeri operasyonu destekleyenlerin oranı yüzde 44.

Bu oran geçen ay yapılan bir NBC News anketinde yüzde 50'ydi. Obama'nın politikalarının genelini onaylayanların oranı yüzde 45'ken, Suriye meselesini idaresini onaylayanların oranı sadece yüzde 28. Ağustosta bu oran yüzde 35'ti.

Haberin Devamı

BÜTÜN ANKETLER AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR
Amerikalı yayın kuruluşu CNN/OTC International'ın düzenlediği anket sonuçlarında da Amerikalıların çoğunun, Obama'nın Suriye'ye askeri müdahalesine karşı olduğu ortaya çıktı.

Anket sonuçlarında, her 10 Amerikalı'dan 8'i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kendi halkını öldürdüğüne inanmasına karşın ABD Kongresi'nin Suriye'ye askeri müdahale kararını oylamasının olumlu sonuçlanmasını istemiyor.

Ankette birçok Amerikalı, Suriye'ye sınırlı müdahaleye bile karşı iken ankete katılanların yüzde 53'ü Amerika'nın Suriye'ye müdahalesinin uzun vadeli olmasından endişe ettiğini belirtti.

Anket sonuçlarında ayrıca, her 10 Amerikalı'dan 6'sı Kongre'nin Suriye'ye sınırlı askeri müdahaleyi onaylamaması gerektiğini düşünürken yine her 10 Amerikalı'dan neredeyse 7'si Suriye'ye yönelik hava saldırılarının Ameriya'ya hiçbir yarar getireceğini düşünmüyor ve ABD'nin Suriye'de ulusal bir çıkarının da olduğuna inanmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!