ABD'li ünlü yapımcı Oprah Winfrey Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

ABDli ünlü yapımcı Oprah Winfrey Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 10:37

Çalışanlarını gemiyle tatile çıkaran dünyanın en güçlü ikinci kadını ve televizyon dünyasının en fazla kazanan ismi olarak nitelendirilen ABD'li Oprah Winfrey, Türkiye'yi “muhteşem bir ülke” olarak tanımlarken, İstanbul'a da hayran kaldı.

Haberin Devamı

Çalışanları ve ailelerinden oluşan bin 600 kişiyle gemi turuna çıkan Winfrey, Barselona'dan başladığı turunda, Roma, Sicilya ve Atina'nın ardından Efes ve İstanbul'u gezdi.

Dün geldiği İstanbul'da, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni gezen ve bugün de Kapalıçarşı'da alışveriş yapacak olan Winfrey'in, İstanbul'un tarihi güzellikleri ve Boğazı ile Efes'in görkemine hayran kaldığı öğrenildi.

Winfrey, çalışanlarına yönelik verdiği tatil partisinin mekanı olarak da Çırağan Sarayı'nı seçti. Saraya gelişinde Mehter Takımı ile karşılanan Oprah Winfrey, kutlamada yaptığı konuşmada, bu tatil için iki yıl önce söz verdiğini söyledi.

Türkiye'ye ilk kez 1995 yılında geldiğini ve Efes ile İstanbul'u gezdiğini belirten Winfrey, “muhteşem' kelimesini üç kez vurgulayarak, “Aslında gemi turumuz 1 haftalıktı ama ben bu muhteşem ülkeyi görmenizi çok istedim. Efes'i, İstanbul'u, St. Paul'un doğduğu toprakları görün diye turu 2 haftaya çıkarttık. Sizi sarayda ağırlamayı istedim” dedi.

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı'ndaki kutlamada, 30 semazen sema yaptı, 30 dansçı davullar eşliğinde gösteri sundu ve ateş dansı şovu sergilendi.

Gemisi en fazla Türkiye'de demir atan ve bugün İstanbul'dan ayrılacak olan Winfrey ve ekibi, Santorini ve Malta'nın ardından tekrar Barselona'ya dönecek.
Winfrey'in çalışanlarına yönelik bu tatilin kişi başı ortalama 5 bin 400 dolara mal olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!