ABD'li general gözde bekardı

Güncelleme Tarihi:

ABDli general gözde bekardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD Ordusu'nu sarsan seks skandalı, İzmir NATO'da da bomba etkisi yaptı. 1996-1997 tarihleri arasında NATO Güneydoğu Müttefik Kara Kuvvetleri'nde komutan yardımcılığı görevinde bulunan Tümgeneral David Richard Evan Hale'in, parlak bir sicili olduğunu hatırlatan mesai arkadaşları, ‘‘İyi bir asker olmakla birlikte kadınların gözdesiydi’’ dediler. ABD'li generalin, emrindeki albayın eşiyle tehdit ve şantaj yoluyla seks ilişkisine girmesi konusunda NATO çalışanları, Donnamaria Carpino ile Hale'in, İzmir'deki görüntülerinin ‘‘hiç de zoraki ilişkiye benzemediği’’ni söylediler.

NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın İzmir ATAF ELS karargâhında yaşandığı iddia edilen ve Washington Times Gazetesi'nin haberiyle ortaya çıkan ‘‘Seks Skandalı’’, İzmir'de şaşkınlıkla karşılandı. Olay NATO Karargâhı'nda günün konusu haline gelirken, çoğu görevli, Donnamaria Carpino'nun açıklamalarının tümüyle gerçekleri yansıtmadığı görüşünde birleşti.

Karargâhın Personel Daire Başkanı Albay C. Madden'in kendisinden oldukça genç, alımlı İspanyol asıllı eski fotomodel eşi Donnamaria'nın, Tümgeneral Hale ile samimi bir görüntü sergilediği belirtildi. Personeliyle iyi ilişkiler kuran Tümgeneral Hale ile Carpino'nun, 1996 yılı sonunda Büyük Efes Oteli'nde gerçekleştirilen NATO Balosu'nda dansa kalkıp samimi görüntü sergiledikleri ve bu tavırlarının anlamlı gülüşmeyle karşılandığı; ancak ‘‘yasak aşk’’ söylentisine yol açmadığı öğrenildi.

Albay Madden'in Tümgeneral Hale'den önce İzmir'e tayin edildiği, görev süresi dolmadan geri çağrıldığı; daha sonra da eşinden ayrıldığı edinilen bilgiler arasında. Tümgeneral Hale'in de eşinden boşandıktan sonra İzmir'e atandığı, iki oğlunun da kimi zaman yanına geldiği öğrenildi. O zamanki soyadıyla Donnamaria Madden'in, söz konusu tarihlerde Tümgeneral Hale'nin Alsancak Semti'ndeki evine geldiğini çevreden kimse hatırlamadı. Ayrıca generalin evini temizleyen özel bir görevlinin bulunduğu belirtildi. Hale'in karizmatik yapısıyla kadınlar tarafından çok çekici bulunduğu ve ilgi gördüğü, bu nedenle kimi zaman dedikodulara malzeme olduğu belirtiliyor.

VİETNAM GAZİSİ

Tümgeneral David Richard Evan Hale, Alexandria Louisiana'da doğdu. ABD Kara Harp Okulu'nu bitirdikten sonra 1967'de Piyade Teğmen rütbesiyle subaylığa başladı. Vietnam'da 82'nci Hava İndirme Tümeni'nde Takım Komutanı, Bölük Komutan Yardımcısı ve Bölük Komutanı; Almanya'da 3'üncü Zırhlı Tümen'de Bölük Komutanı ve Tümen Komutanı'nın Emir Subayı olarak görev yapan Tümgeneral Hale, daha sonra ABD Kara Harp Okulu'nun Mühendislik Bölümü'nde yardımcı profesör görevinde bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!