ABD'li diplomatlar iftar çadırında yemek dağıttı

Güncelleme Tarihi:

ABDli diplomatlar iftar çadırında yemek dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 10:33

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Amerikan Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, iftar çadırında beraber yemek dağıttı. Ricciardone daha sonra bir vatandaşın vize sorununu dinledi. Vize alamayan vatandaş, ABD’nin Türk vatandaşlara uyguladığı vize şartlarının ağır olduğunu söyleyerek sitem etti. Ricciardone ise 'Hepinizi Amerika'da görmek' isteriz yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Üsküdar’daki iskelede kurulan iftar çadırında ABD’li diplomatlar vatandaşlara yemek dağıttı. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın ile Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da eşlik ettiği heyet daha sonra ezanın okunmasıyla hep birlikte yemek yedi. Kısa bir konuşma yapan ABD’li Bakan Yardımcısı Philip Gordon "Daha önce birçok defa Türkiye’de bulundum. Ancak ilk kez Ramazan ayında iftara katılıyorum. Çok mutlu oldum, onur duydum" dedi.

ABD'Lİ DİPLOMATLAR YEMEK DAĞITTI

Gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtlamak istemeyen Gordon "Bugün konuştum, şuan yeri ve zamanı değil. Suriye hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum" diye konuştu. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ettiğini söyleyen Büyükelçi Ricciardone de "Ramazan ayı, hoşgörü, hayırseverlik, dayanışma ve kardeşlik ayıdır. Sizinle birlikte aynı sofrada olmaktan büyük mutluluk duydum. Nice sağlıklı ve mutlu Ramazan aylarına" dedi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da ABD’li heyetin kendi iftarlarına katılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Vatandaştan büyükelçiye vize tepkisi

İftara katılan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi gören bir vatandaş da ABD’nin Türk vatandaşlarına çok sıkı vize uygulaması yaptığını söyleyerek sitem etti. Gemici olduğunu söyleyen Murat Sabahyeli "Parmak izimizi alıyorsunuz, fotoğraflarımızı çekiyorsunuz, en ince ayrıntısına kadar bizi araştırıyorsunuz. Ancak bize vize vermiyorsunuz ve çok zorluk çıkarıyorsunuz" dedi. Vatandaşın tepkisi karşısında önce şaşıran Ricciardone "Hepinizi Amerika’da görmek isteriz" diye cevap verdi. İftarın ardından vatandaşlarla birlikte yemek yiyen ABD’li heyet daha sonra Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alan kitap fuarını gezdi. Burada bir süre oturan heyet çay içip sohbet etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!