ABD'deki Türk Ä°ÅŸadamları Heyeti'nden açıklama

Güncelleme Tarihi:

ABDdeki Türk İşadamları Heyetinden açıklama
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2001 09:21

ABD'deki dünkü saldırılar sırasında Washington'da bulunan 3 kiÅŸilik Türk iÅŸadamı heyetinin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu bildirildi.Â
Haberin Devamı

 ÂTicari temaslarda bulunmak üzere ABD'ye giden heyette yer alan 3 iÅŸadamından biri olan BaÅŸer Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Bülent BaÅŸer, ''Dünkü olay çok trajik, çok korkunçtu. Gördüklerimiz bir film mi, yoksa gerçek mi? Ä°nsan olanlara inanamıyor'' diyerek yaÅŸadıklarının korkunçluÄŸunu dile getirdi.

 ÂTürkiye Giyim Sanayicileri DerneÄŸi (TGSD), Ä°stanbul Hazır Giyim veKonfeksiyon Ä°hracatçıları BirliÄŸi (Ä°HKÄ°B), Ä°stanbul Tekstil Hammaddeleri Ä°hracatçıları BirliÄŸi (Ä°THÄ°B) ve Türkiye Tekstil Ä°ÅŸverenleri Sendikası'nın, ABD ile ticari iliÅŸkileri geliÅŸtirmek üzere kurduÄŸu ortak çalışma grubu üyelerinden Bülent BaÅŸer, Umut Oran ve Haluk Özelçi geçtiÄŸimiz Pazar günü Washington'a gitmiÅŸti.Â

 ÂTemaslarını tamamlayarak yurda dönme hazırlıkları yapan heyet, ABD'de dün yaÅŸanan faciaya yakından tanık oldu.Â

Haberin Devamı

 ÂBülent BaÅŸer, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, patlama gerçekleÅŸtiÄŸinde Pentagon'a 1 kilometre kadar uzaklıkta olduklarını belirterek, ''Hem sisi, hem dumanları gördük. O an, normal bir patlama, yangın olarak yorumladık. Ama, sonradan olayların feci boyutunu gördük. Ä°nsanın tahayyül edemeyeceÄŸi olaylar'' dedi.

 ÂOlay sırasında Umut Oran ve Haluk Özelçi ile birlikte olduÄŸunu belirten BaÅŸer, ilk ÅŸokunu atlattıktan sonra televizyonda olayları görünce saldırının büyüklüğünün ÅŸaÅŸkınlığını yaÅŸadıklarını anlattı..

 ÂBülent BaÅŸer, ''Hayal edilemeyecek iÅŸler. Gördüklerimiz bir film mi, yoksa gerçek mi? Buna, insan inanamıyor. Sanki, olaylar film gibi.Gerçekten inanılmaz ÅŸeyler. Etrafımızdaki insanların hepsi ÅŸaÅŸkın. Söyleyecek bir ÅŸey bulamıyor. Herkes, TV'den geliÅŸmeleri izliyor'' dedi.

 ÂYakınlarının merak içinde kaldığını, olaydan ancak birkaç saat sonra ailesi ve arkadaÅŸları ile telefon baÄŸlantısı kurabildiklerini anlatan BaÅŸer, saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu bildirdi.

 ÂYapanların acımasızca cezalandırılması gerektiÄŸini dile getiren BaÅŸer, ÅŸu anda Washington'da bir otelde kaldıklarını, uçak seferlerinin baÅŸlaması ile birlikte Türkiye'ye döneceklerini söyledi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!