ABD'de postacılara Segway

Güncelleme Tarihi:

ABDde postacılara Segway
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2002 15:35

Ne olduğu geçtiğimiz yıl açıklanan ve "yüzyılın icadı" olarak nitelendirilen tek kişilik ulaşım aracı Segway, ABD'li postacıları taşıyacak. Amerikan Posta İdaresi, postacıların bir süre yürümek ya da bisiklete binmek yerine Segway'i kullanacaklarını, deneme süresi sonunda memnun kalınırsa aracın teşkilat genelinde kullanılacağını belirtti.

Haberin Devamı

ABC'nin web sitesinde yer alan haberde Posta İdaresi Başkanı John Potter, ilk etapta 40 adet Segway satın aldıklarını söyledi ve bunların aralarında New York, San Francisco gibi büyük kentlerin de bulunduğu çeşitli yerlerde deneneceğini ifade etti. Haberde Segway'lerin daha önce de Florida'da denenmeye başladığı ve olumlu sonuçlar alındığı belirtildi.

SEGWAY NASIL ÇALIŞIYOR ?
İki tekerlekli ve pille çalışan tek kişilik bir taşıma aracı olan Segway'in en önemli özelliği, "gyroscopic" mekanizmasıyla sürücüsünün nereye gitmek istediğini sezerek oraya yönelmesi.

Segway, saatte maksimum 20 km hız yapabiliyor ve freni bulunmuyor. Aracın hızı ve yönetimi sadece kullanıcının değişken ağırlığı ve gidonlarda yer alan manuel bir mekanizmayla kontrol ediliyor.

Ortalama hızı saatte 13 km (yürüyüş hızının üç katı) olan Segway, altı saat şarj edilen pille 24 km uzağa gidebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!