ABD'de hayvan katliamı

Güncelleme Tarihi:

ABDde hayvan katliamı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerika'da her yıl ortalama 7 milyon hayvanın sokaklardan toplanarak bakım evlerinde öldürüldüğü anlaşıldı. Kimsesiz hayvanlara ötenazi uygulamak zorunda kalan bakımevi çalışanları ise büyük ruhsal sorunlar yaşıyor.

ABD'de sadece Rochester kentindeki ‘‘Hayvanlara İşkencenin Önlenmesi Merkezi’’e her yıl 8 bin kimsesiz sokak köpeği ve kedi getiriliyor. Hayvanların ancak yarısına yeni bir yuva bulunuyor, geri kalanlar ise ‘‘pentobarbital sodyum’’ enjekte edilerek zehirleniyor. Yetkililer, hayvanların ölürken fazla acı çekmediklerini söylüyorlar.

Merkezin direktörü Robin Starr, ‘‘Hayvanları öldürerek hayvan popülasyonun kontrol edilmesini ahlaki açıdan uygun bulmuyorum. Bu ötenazi değil. Ötenazi, isteyene ölüm yardımı yapmaktır. Biz çok fazla hayvan bulunduğu için öldürüyoruz’’ dedi. 21 yıl boyunca hayvanlara ötenazi uyguladıktan sonra çektiği vicdan azabı yüzünden bu işi bırakan Geraldine Thornton ise yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlatıyor:

‘‘Bu işkenceye daha fazla dayanamam. Hayvanı göğsünün üstünde tutuyorsun, kalbinin nasıl attığını hissediyorsun. Sonra beden giderek cansızlaşıyor. Bazıları bu sırada dönüp senin gözlerinin içine bakarlar...’’ Massachusett eyaletinin Osterville kentinde ruh sağlığı danışmanlığı yapan Teresa Wagner'e göre hayvanları katletmek zorunda kalan görevlilerin pekçoğu psikolojik sorunlar yaşıyor. Kimi gecenin bir saatinde gördüğü kâbusla yatağından sıçrıyor, kimisi de uykuyu unutuyor. Bakımevi çalışanlarından depresyona girip hastaneye kaldırılmak zorunda kalanlar bile var. Bakım evi çalışanları bu suçluluk duygusunu yenebilmek için ‘‘iyi ve mutlu’’ şeyler yapmaya gayret ediyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!