ABD: Miloseviç sadece güçten anlar

Güncelleme Tarihi:

ABD: Miloseviç sadece güçten anlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kosova'da, 45 Arnavut'un Sırplar tarafından vahşice katledilmesiyle bölgede gerilim artarken, Yugoslavya Cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç'in uzlaşmaz tutumu da sabırları taşırdı. NATO'nun müdahale olasılığı için hazırlıkları sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Miloseviç'in ‘‘Sadece güçten anladığını’’ söyledi.

Belgrad yönetimi, bölgede tansiyonu düşürmek için, son anda AGİT'in Kosova'daki Denetleme Heyeti Başkanı William Walker'ı sınır dışı etme kararını dondurdu. Ancak, ABD Dışişleri Bakanlığı, Belgrad'ın bu davranışını ‘‘önemli ancak yetersiz bir adım’’ olarak nitelendirdi..

Tüm bu gelişmeler ışığında, Kosova'daki dram da sürüyor. Sırp güvenlik güçlerinin, hedef olarak belirlediği köylere baskın düzenlemekten vazgeçmediği haber veriliyor. Sırp saldırılarından canını kurtarabilmek için de halk, güvenli bulduğu bölgelere kaçmayı sürdürüyor.

8 BİN KİŞİ KAÇTI

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kosova'da son iki günde Sırp saldırılarından 8 bin kişinin kaçtığını açıkladı. Komiserlik sözcüsüne göre, Sırp güvenlik güçlerinin bölgenin kuzeyindeki köylere yönelik operasyonları, insanların evlerini terketmelerine yol açıyor. Sözcü, Sırp güvenlik güçlerinin önceki gün operasyon başlattığı Mitrovica bölgesinde gerginliğin yüksek olduğunu belirtti.

Bu arada, Sırplar tarafından Racak'da yapılan katliam resmen kanıtlanmak üzere. Finlandiyalı adli tıp ekibinin, Racak köyünde katledilen 45 kişinin cesetleri üzerinde otopsi yapmak için Yugoslav yetkililerinden izin aldıkları bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!