ABD, mezun.com kadar yakın

Güncelleme Tarihi:

ABD, mezun.com kadar yakın
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2000 00:00

Belgin ÇOBAN
Haberin Devamı

AMERİKA, öğrencilerin büyülü dünyası olmaktan çıkıyor artık. Şimdi Amerika'da eğitime devam etmek ve yaşamak eskisine göre çok daha kolay. Sanal dünyanın kapıları öğrenciler için açıldı ve 'www.mezun.com' adresinde hayat buldu.

Master, doktora, dil kursları hatta yeni bir hayatı Amerika'da düşleyip de yeterli bilgiye sahip olmayanların başvurabileceği kolay bir adres: 'www.mezun.com'.

Olisys adlı bir şirketin ortaklığıyla siteyi kuranlardan Aktuğ Birinci Türkiye’de yaşıyor. Serkan Sevim, Ali Hantal ve Doğan Doğan ise okumak için ABD’ye giden ve hala orada yaşayan Türk gençleri. Aktuğ Birinci, 'mezun.com' için şunları söylüyor:

‘‘Yaklaşık 350 sayfalık bir içerik var bu sitede. Amacımız herkesten farklı olmak. Amerika'da bulunan veya Amerika'ya gitmeyi düşünenlerin karşılaşabilecekleri tüm zorlukları minumum seviyeye indirmek ve gerekli tüm bilgileri tamamen ücretsiz olarak hizmete sunmak.’’

NELER VAR? 1 Ocak 2000 tarihinde yayınlanmaya başlanan bu adres, yalnız üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi alabileceğiniz bir site değil. Mezun. com'da, Amerika'da MBA, yaşam giderleri, Green Card, Amerikan üniversiteleri veritabanı, girilmesi gereken sınavlar, bedelli askerlik, asistanlık ve burs, Amerikan vizeleri, yaşam ve kültür şoku gibi ana başlıklarda olan her türlü bilgiye ulaşmak mümkün.

Ayrıca Amerika'da sigortanızı nereden ve nasıl alabileceğiniz, hatta ehliyet almak için gerekli işlemlerin neler olduğunu bile bu sitede bulabiliyorsunuz.

20 DİLDE Gelecek için çok iddialı olduklarını söyleyen Birinci, şu an tek dil yayınlanan 'mezun.com' un en geç bir sene içinde Tayvanca ve Korece de dahil olmak üzere 20 ayrı dilde hizmet vereceğini belirtti.

LES başvurusu başladı

2000 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES) başvuruları bugün başlıyor.

2000 Mayıs Dönemi Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu merkezlerde 21 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Adayların başvuruları 20-31 Mart döneminde alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!