ABD, Kabil'e Türkiye uzmanı büyükelçi gönderiyor

Güncelleme Tarihi:

ABD, Kabile Türkiye uzmanı büyükelçi gönderiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2002 01:33

ABD Başkanı Bush, Kábil Büyükelçiliği'ne Türkiye'yi en iyi tanıyan diplomatlardan arasında yer alan Robert Finn'i aday gösterdi.

Afganistan için Türk modeli yoğun bir şekilde tartışılırken, ABD Başkanı George Bush, Kabil Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı'nda Türkiye'yi en iyi tanıyan diplomatlar arasında yer alan ve 19. Yüzyıl Türk romanı üzerine doktorası bulunan Robert Finn'i aday gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerinin önemli bir bölümünü Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçiren Finn, Kabil Büyükelçiliğine aday gösterilmeseydi İstanbul'a Başkonsolos olarak gelecekti.

Daha önce ABD'nin Tacikistan Büyükelçiliğini yapan, ayrıca Bakü Büyükelçiliğinde iki numara olarak görev yapan Finn, Dışişleri Bakanlığı'na girmeden önce edebiyat okumuş, Princeton Üniversitesi'nde 1872-1900 arası dönemi konu alan ‘‘Erken dönem Türk romanı’’ başlıklı teziyle doktora derecesi almıştı. Finn'in Türk şiirinden İngilizceye çevirileri de bulunuyor. Finn, Türkçe, Osmanlıca, Azerice, Urduca, Farsça, Almanca ve Fransızca biliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!