ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 8 ülkeyi kapsayacak tura çıktı

Güncelleme Tarihi:

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 8 ülkeyi kapsayacak tura çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 22:16

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Clinton, turunun ilk durağı olan Paris'te yarın yapılacak Suriye Halkı'nın Dostları Grubu'nun üçüncü toplantısına katılacak.

Clinton, bu toplantıda, Esed rejimi üzerindeki baskının artırılması ve BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın şiddeti sona erdirme ve Esed sonrası Suriye'ye siyasi geçişi kolaylaştırma yönündeki çabalarının desteklenmesine dönük adımlar üzerinde muhataplarıyla istişarelerde bulunacak.
Paris'te bulunacağı süre zarfında, Suriye konusunda bundan sonra atılacak adımlar ve küresel gündemi ilgilendiren diğer bazı önemli konularda Fransız liderlerle görüş alışverişinde bulunacak Clinton, Paris'te ayrıca, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşme yapacak.
Clinton, Paris'teki temaslarının ardından, “Afganistan” konulu konferansa katılmak üzere Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gidecek.
Tokyo'nun ardından sırasıyla Moğolistan ve Vietnam'da çeşitli temaslarda bulunacak Clinton, daha sonra Laos'a geçecek ve bu ülkeye 57 yıl aradan sonra ilk giden ABD Dışişleri Bakanı olacak.
Clinton daha sonra, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) yıllık güvenlik forumuna katılmak üzere Kamboçya'ya hareket edecek.
ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 14 Temmuz'da da ABD'nin, Mısır'ın demokratik dönüşümüne ve ekonomik kalkınmasına desteğini iletmek üzere Mısır'a gidecek. 15-16 Temmuz tarihleri arasında burada üst düzey temaslarda bulunacak
Clinton, 16-17 Temmuz'da da İsrail'de bulunacak.
Clinton, barış çabaları ve bir dizi bölgesel ve ikili konuları ele almak üzere İsrailli liderlerle görüşmelerde bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!