ABD’de olsaydı tutuklanmışlardı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de olsaydı tutuklanmışlardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Edirne'de, anne babasının otomobilde bıraktığı 2 aylık bebek havasızlıktan ölmek üzereyken kurtarıldı. Polis, cahil çifte nasihat etmekle yetindi.

Kent merkezindeki minibüs durağı yakınlarında özel otomobil içersinde önceki gün ağlayan bir bebek gören vatandaşlar polisten yardım istedi. Aşırı sıcak ile havasızlıktan boğulmak üzere olan bebeğin çığlıklarına dayanamayan vatandaşlar onu arabadan çıkarmak istediler. Kapılar kilitli olduğu için bunu başaramadılar. Olay yerine gelen polis, arabanın kapısını zorla açarak, bebeği kurtardı. Polis, aracın plakasını anons ederek, alışverişe giden anne babaya ulaşmaya çalıştı.

Anne baygınlık geçirdi

Aileye ulaşılamazken bitkin haldeki bebek, Edirne Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak müşahade altına alındı. Bir süre sonra, adının Yeşim olduğu öğrenilen bebeğin annesi Selva ve babası Abdülrezzak Aydın, alışverişten döndü. Araçlarında bebeklerini bulamayan karı koca vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Bebeklerinin hastaneye kaldırıldığını öğrenen baba, bayılan eşini de yanına alarak hastaneye gitti. Yavrularına kavuşan anne baba ‘‘Pişman ve üzgünüz’’ derken, polis ‘‘Bu tür ihmaller ölümle sonuçlanıyor. Bu size bir ders olsun’’ diyerek uyardı Hüseyin SOLMAZ / EDİRNE, (DHA)

New York’ta anneye 2 gece hapis

ABD'nin New York Kenti'nde 1997 yılında, Edirne’dekine benzer bir olay meydana geldi. Danimarkalı aktris Annette Sorensen (30), 14 aylık bebeğini, eşiyle yemek yediği lokantanın önünde, arabasında bıraktı. Müşterilerin endişelenip haber verdiği polis, Sorensen ve eşini tutuklayıp, çocuğu dört gün alıkoydu. Polis, Danimarkalı anneyi bu yüzden iki gece cezaevinde tuttu.

Hukukçulara göre bizde ceza yok

HUKUKÇULAR, otomobilde kapılar kilitlenerek tek başına bırakılan 2 aylık Yeşim'e bir şey olmadığı için, anne baba hakkında cezai işlem yapılamayacağı görüşünde birleşti. Edirne Barosu avukatlarından Göksen Olgaç, çocuğun başına bir şey gelmiş olması halinde anne ve babanın ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik’ nedeni ile sorumlu tutulabileceğini söyledi. Bu durumda da savcının dava açması durumunda meydana gelen sonuca göre, anne babanın Türk Ceza Yasası'nın 455'inci ve 456'ncı maddeleri uyarınca 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!