AB komisyonuna Elmar Brok'tan tepki

Güncelleme Tarihi:

AB komisyonuna Elmar Broktan tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 22:25

Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu Başkanı Alman Hristiyan Demokrat Elmar Brok, limanların açılmaması nedeniyle AB Komisyonu'nun üye devletlere sunduğu önerileri “yetersiz” buldu.

AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın ve AB Komisyonu'nun Ek Protokol'ün uygulanmamasında “Türkiye'nin uyuşmazlığını” belirlediklerini ileri süren Elmar Brok, “Keşke Türkiye yasa yükümlülüklerini yerine getirene dek hiçbir yeni faslın açılmasına izin verilmeseydi” dedi.

AB Komisyonu'nu ve özellikle genişlemeden sorumlu üye Olli Rehn'i sert ifadelerle eleştiren Brok, “AB Komisyonu'nun, AB Konseyi'nin yan kolu gibi çalıştığını unutmamasını” istedi.

Brok, “AB Komisyonu'nun çalışma yetkileri bellidir. Orası yürütme organı değildir. Fakat şimdi yürütme organıymış gibi davrandı. Böyle yaparak AB'nin güvenilirliğine ve saygınlığına gölge düşürürken aynı zamanda AB'nin Türkiye ile müzakere pozisyonunu zayıflatıyorlar” sözleriyle, AB Komisyonu'nu hedef aldı.

“Türkiye'nin yalnızca açık dilden anladığını” savunan Brok, şunları kaydetti:
“Başbakan Erdoğan iyi bir taktisyen ve AB Komisyonu'nun ve AB Konseyi'nin uysal tutumunu ülkesinin çıkarına kullanacak. Komisyon ve konsey müzakereleri askıya alana dek Türkiye, Kıbrıs tutumundan geri adım atmayacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!