AB dönem başkanı Portekiz'in Devlet Sekreteri De Costa Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

AB dönem başkanı Portekizin Devlet Sekreteri De Costa Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği dönem başkanı Portekiz'in Devlet Sekreteri Seixas de Costa, İnsan Hakları Derneği Başkanı Hüsnü Öndül ve eski İHD başkanı Akın Birdal'ı kabul ederek bir süre görüştü. De Costa, Portekiz'in Ankara Büyükelçiliği rezidansında yapılan görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmede insan hakları konusunun göndeme geldiğini belirtti. Ziyareti kendilerinin istediğinibelirten De Costa, ''Stratejik bir adayla yeni bir döneme başlıyoruz. Elbette yapılacak çok şey var'' dedi.

Türkiye'nin insan hakları konusunda yapması gereken çok şey bulunduğunu söyleyen konuk Genel Sekreter, ''Geçmişin olumsuzluklarınarağmen birçok değerli adım atıldı ve biz bunların devam etmesini bekliyoruz'' diye konuştu. Terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın idam dosyasının bekletilmesiyle ilgili bir soru üzerine De Costa, 19. yüzyılda idam cezasının kaldırıldığı bir ülkeden geldiğini ifade ederek, idam konusunun Öcalan olayına indirgenemeyeceğini belirtti. De Costa, Portekiz'in dönem başkanlığı programında AB'de idam cezasının kaldırılmasının taahhüt edildiğine işaret etti.

Eski İHD başkanı Birdal da, AB'nin Türkiye'ye Kopenhag Kriterleri,insan hakları gibi konuların da bulunduğu bir yol haritası verdiğini belirterek, mevcut durumu ve olması gerekenleri konuştuklarını söyledi. Birdal, görüşmelerinde, Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinin kısaltılması konusunu da ele aldıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!