AB Danışmanı’nın Çiller yorumu: Bencil ve muhteris

Güncelleme Tarihi:

AB Danışmanı’nın Çiller yorumu: Bencil ve muhteris
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi'ndeki Kadın Liderler toplantısını izleyen Avrupa Komisyonu'nda genel direktör düzeyindeki özel danışmanı Rene Haferkamp, Çiller'i ‘horrible-korkunç’ diye tanımladı. AB danışmanı Çiller'le ilgili izlenimlerine şöyle devam etti:

‘‘Bencil ve muhteris bir kadın. Üstelik oturumlarda kimseye söz bırakmıyor. Kendisine Türkiye'nin AB üyeliği hakkında soru sorduğumda ‘Ben başbakan olunca bu gerçekleşecek' diye yanıtladı.’’

Adları yolsuzluklara karışan ve servetlerinin kaynağı konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılan DYP Lideri Tansu Çiller ve Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto, zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında yine kendilerini savunmak zorunda kaldılar. Pakistanlı gazeteci Azim Ziam, her ikisine de, ‘‘İktidarda olduğunuz süre zarfında yüklü bir servet edindiğiniz iddiaları yüzünden hakkınızda soruşturma açıldı. Bunun kadın lider olmanızla ilgisi var mı?’’ sorusunu yöneltti. Çiller, Türkiye’de otoriteye karşı çıktığı, azınlık haklarını koruduğu ve politikasında esneklik göstermediği için karşısında hasım cepheler oluştuğunu ileri sürerek, ‘‘Öncülük yaparken her taraftan saldırıya uğrarsın. Benim bir misyonum var ve bu konuda da vizyon sahibiyim’’ yanıtını verdi.

Liderler toplantısının sadece kapanış oturumuna gelen Butto ise son derece inandırıcı bir konuşma yaptı. Butto, ‘‘Erkek rakiplerim bana zehir kustular. 12 milyon dolar harcayarak sahte delillerle beni suçladılar. Beni mahkemeye verin, kozlarımızı paylaşalım dediğimde kaçtılar zira ellerinde yolsuzluklar ilgili hiçbir kanıt, belge yoktu'' dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!