'AB alamayız derse bu bizi rahatlatır'

Güncelleme Tarihi:

AB alamayız derse bu bizi rahatlatır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 22:51

İNGİLİZ yayın kurumu BBC’nin HARDtalk programından Zainam Badawi’ye konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nden (AB) ‘samimiyetsiz yaklaşımı bırakması’nı isteyerek “Avrupa Birliği bu noktada bize karşı çok açık, net olur da, mesela ‘Biz Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne alamayız’ derse, bu bizi rahatlatır. Biz de B planımızı, C planımızı uygulamaya koyarız” dedi.

Haberin Devamı

800 MİLYON EURO ÖDENDİ
AB’nin Türkiye’ye verdiği sözleri tutmadığını belirten Erdoğan, “Şu anda 14 fasıl açılmış ancak kapanmamıştır. Bakın, son mülteciler konusunda... Bunlar 3+3 milyar Euro ödeyeceklerini söylediler. Şu ana kadar bize 800 milyon Euro dışında ödenen bir şey yok” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin ise verdiği sözleri tuttuğunu ve ‘samimiyetini bir müddet daha devam ettireceğini’ belirtti.
halk istemiyor

AB’nin Türkiye’nin üyeliği konusunda net bir karar vermesinin Türkiye’yi rahatlatacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği, ne yazık ki, bizi liderler zirvesine davet etmedikleri gibi, devamlı oyalıyorlar. Ve şu anda halkımın büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği’ni istemiyor ve bize yaklaşımını da samimi bulmuyor. Buna rağmen Avrupa Birliği’ne karşı samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz, bakalım nereye varacak.”

2 GAZETECİ TUTUKLU
Erdoğan, Türkiye’de basın özgürlüğüyle ilgili bir soru üzerine, “Şu anda içeride olanların gazetecilik sıfatı yok. Bunlar ya terör örgütüyle beraber hareket etmişlerdir, ya silah bulundurmaktan içeri girmişlerdir, ya da birçok yerlerde bankamatikleri kırmışlar, buraları soymuşlardır. Şu anda da sizin ifade ettiğiniz şekilde 170 tane gazeteci falan içeride yok, bunların hepsi yalan. Şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride iki kişi var. Bu yalanlarla da dünyayı kandırmayalım.”

KILIÇDAROĞLU'NA: SOKAĞA ÇIKAMAZ HALE GELİRSİN
CUMHURBAŞKANI Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde ‘15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi’ kitabının tanıtım toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert ifadelerle yüklendi: “15 Temmuz’da milli tarihimizin sembollerinden biri olmuştur. Maalesef aradan geçen bir yıla rağmen hâlâ 15 Temmuz’un anlamını kavrayamamış olan gafiller bulunduğunu görüyoruz. Bu gafillerin başında da ana muhalefet partisinin başındaki zat geliyor. Kendisi yaptığı eyleme ‘Adalet Yürüyüşü’ adını vermiştir. Ama talepleri ile bu kavramı ne kadar yanlış anladığını ortaya koymuş oldu. ‘Sokaksa sokak’ diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi, böyle bir yanlışa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmelidir. Böyle bir yola mı tevessül edeceksin? Sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Ödleklerden bir şey olmaz. Sokakta aranan adaletin adı, intikamdır. Onun sonu da vandallıktır.” / Rıza ÖZEL / ANKARA

BAKMADAN GEÇME!