97 ülkede '97'nin olayı

Güncelleme Tarihi:

97 ülkede 97nin olayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Lady Diana'nın ölümü, bütün dünyada yılın olayı seçiliyor. Diana her yerde. Onu hiç kimse unutmadı. Diana; dergilerin kapaklarında, gazete sayfalarında, televizyonlarda, oyuncakçılarda, kartpostallarda, pullarda ve tabii ki milyonlarca insanın da kalbinde... Galler Prensesi, hayatına farklı bir boyut kazandırmak üzereyken trajik bir şekilde veda ettiği dünyada, 1997 yılının en buruk hatırası olarak iz bıraktı...

31 Ağustos 1997, zihinlerden silinmeyecek bir tarih. Sevgilisi Dodi al Fayed'le birlikte paparazzilerden kaçarken ölüme yakalanan Diana, milyonlarca insanı gözyaşlarına boğarak hayata veda etti. Diana öldüğünde henüz 36 yaşındaydı. Erkeklerden yana yüzü gülmeyen, mutsuz bir evlilik yaşayan ve hayatı basın tarafından didik didik edilen Diana, tam aşkı bulduğuna inandığı bir dönemde öldü.

Diana'nın ölümünün ardından da pek çok gelişme oldu. Paparazziler tartışıldı, özel hayata müdahale tartışıldı, Kraliyet Ailesi tartışıldı, kısacası Diana'nın ölümüyle Diana konusu kapanmadı.

Hasta insanların, çocukların ve yoksulların iyilik meleği olarak da bilinen Diana'yı unutmamak için tüm dünya işbirliği yaptı. Elton John'un Diana'ya atfettiği ‘‘Candle in the Wind’’ şarkısı, rekor düzeyde satış yaparak, müzik tarihinin en fazla satan 45'liği oldu. Üzerinde Diana'nın resmi olan hediyelik eşyalar, Diana'yı anlatan kitaplar vs. büyük ilgi gördü.

Hatta dünyanın önde gelen müzisyenleri toplanıp Diana için dev bir albüme imza attılar. Diana Adına kurulan vakfa yardım yağdı (hâlâ da yağıyor). Hatta adı Oxford Sözlüğü'ne bile girdi. ‘‘Di-çılgınlığı’’ anlamına gelen ‘‘Di-mania’’, bundan böyle İngiliz dilinin en saygın sözlüğünde yer alacak.

Diana'nın ölümü tam 97 ülkede ‘‘Yılın Olayı’’ seçildi. Dünyaca ünlü dergiler geride bırakmaya hazırlandığımız yılı değerlendirdikleri ‘‘yılsonu’’ sayılarında kapaklarını Diana'nın fotoğraflarıyla süslediler... Diana, gerçekten hiç kimse tarafından unutulmadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!