96 milyona sürücü belgesi

Güncelleme Tarihi:

96 milyona sürücü belgesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Trafik kazaları can almayı sürdürürken verdikleri eğitime kuşkuyla bakılan özel sürücü kurslarının ücret zammı yüzde 5'in altında kaldı.

Yeni dönem zamlarında uzlaşan sektörde, halen 115 milyon lira olan B tipi sürücü ehliyeti kurs ücreti, 1 Haziran'dan itibaren sadece 5 milyon lira artacak. Bu rakam peşin ödemelerde 96 milyona düşüyor.Özel okul ve dersaneler yüzde 70'in üzerine çıkmamaları konusunda uyarılırken, sürücü kursları sembolik zamla yetindi.

Okur-yazar belgelilerle ilkokul mezunlarının ehliyet hakkının bu yılın sonunda dolacağını hatırlatan yetkililer, sürücü kurslarının önümüzdeki altı aylık dönemde müşteri sıkıntısı çekmeyeceklerini, son furyayla sürümden kazanacaklarını belirtti.

DENETİM SIKI AMA..

Özel sürücü kurslarının azami yüzde 70 zam yapma hakları varken, sembolik zamla tarife belirlemelerinin dikkat çekici olduğunu belirten yetkililer, şu görüşleri savundu:

‘‘Zamları insaflı, eğitimleri kaliteli olsun. Son zamanlarda çok önlem alındı. Adayların kursa devamları sürekli kontrol ediliyor. Direksiyon sınavı daha zorlu bir parkurda gerçekleşirken, mali denetimleri de yapılıyor. İlçe milli eğitim müdürlüklerine getirilen her sertifikanın yanında aday adına kesilmiş fatura isteniyor. Ayrıca bağış makbuzu kesildiği için her kursa gidenin, ehliyet alanın sayısı belli. Vergi kaçağı da önleniyor. Rekabetin yanı sıra 1 Ocak 2000'den itibaren ilkokul mezunları ehliyet alamayacak. Tahminimiz bu müşteriyi kaçırmak istemiyorlar. potansiyel büyük olunca zammı da küçük tuttular.’’

İLKOKUL MEZUNU ALAMAYACAK

Öte yandan ilkokul mezunlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet için halk eğitim merkezlerinde açılan okuma-yazma kurslarına katılıp, ikinci kademe yetişkinler eğitim başarı belgesi alanların özel sürücü kurslarına başvurabileceği bildirildi.

Ehliyet alabilmek için ilkokul diploması şartının, bu yılın sonuna kadar bu belgelerin gösterilmesi halinde aranmayacağı kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!