9’unda kokain ve esrar çıktı

Güncelleme Tarihi:

9’unda kokain ve esrar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 00:00

Ünlü isimlere yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tahlil sonuçları belli oldu. Ünlülerin kan, idrar ve saç örneklerinde yapılan incelemede 9 kişinin kokain ve esrar, 1 kişinin ise kokain kullandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ocak ayında düzenledikleri operasyonda manken Yasemin K.’nin de arasında bulunduğu 12 ünlü isim ile bu isimlere uyuşturucu temin eden 13 torbacıyı gözaltına aldı. Manken ve şarkıcı Ayşe H.Ö. ve Sinan H. ABD’de oldukları için yakalanamadı.

Rapor savcılığa geldi

Gözaltına alınanlar arasında olan Kerim P. emniyette uyuşturucu kullandığı iddiasını kabul etmedi. Ali C.Ç. ise ABD’de 3-4 yıl önce uyuşturucu kullandığını, Türkiye’de kullanmadığını öne sürdü. Diğerleri kullanıcı olduklarını, uyuşturucu satmadıklarını iddia etti. Narkotik ekiplerinin gözaltına aldığı ünlü isimler uyuşturucu analizlerinin yapılması için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Hazırlanan rapor, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Rapora göre, Yasemin K., modacı Raisa S. ve Vanesa S., Kerim P., Ali C.Ç., Kaan S., müzisyen Emre I., Hakan S.B. ve Muzaffer K.G.’den alınan numunelerde kokain ve esrar bulundu. Dizi oyuncusu Faruk A.K.’dan alınan numunelerde ise kokain çıktı.

Haberin Devamı

İki sonuç bekleniyor

Yönetmen Bora T. ve menajer Selçuk T.’den alınan numunelerle ilgili sonuçlar ise henüz çıkmadı. Operasyonda, Raisa S., Faruk A.K., Muzaffer K.G. ve Bora T., “uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmak” suçlamalarından tutuklanırken, Vanessa S., Kaan S., Ali C.Ç., Emre I., Selçuk T., Yasemin K., Ayşe H.Ö. ve Kerim P.’nin dosyaları uyuşturucu kullandıkları gerekçesiyle ayrıldı. Uyuşturucuları ünlü isimlere veren torbacı elebaşı Hakan Karabulut’un evinde hint keneviri serası bulunmuştu. 10 torbacı da tutuklanmıştı. 

19 kişi için 36 yıla kadar hapis istendi

ÖZEL yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında torbacıların da bulunduğu 14’ü tutuklu 19 şüpheli hakkında, “örgüt kurmak ve yönetmek” ile “uyuşturucu ticareti yapmak ve temin etmek” suçlarından 7.5 yıl ile 36 yıl arasında değişen hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı. Muzaffer K.G., Faruk A.K., Sinan H., Mert A., Hakan S. B., Raisa S, Gönül M. ve Bora T.’nin, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 7 yıl 6 ay ile 22 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılması talep edildi. Mahkeme heyeti, Sinan H.nin yakalanmasının beklenilmesini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!