9 gün bayram tatili müjdesi

Güncelleme Tarihi:

9 gün bayram tatili müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

TBMM'dedün ‘‘güven tazelemesinin’’ ardından toplanan DSP hükümeti, Kurban Bayramı tatilini dokuz güne çıkardı. Bakanlar Kurulu, bayramı izleyen perşembe ve cuma günlerinde kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasını kararlaştırdı. Bu konuda alınan Bakanlar Kurulu kararı, bugün Ecevit imzasıyla yayınlanacak genelge ile ilgili birimlere duyurulacak.

Bakanlar Kurulu'nun dün saat 19.30'da başlayan toplantısı 2 saat 15 dakika sürdü. Kurul'da, MED TV'nin kapatılması, kamu sözleşmelerindeki son durum ile ekonomik gelişmeler ve Türkiye'ye yönelik ‘‘Örtülü Turizm Ambargosu’’ karşısında alınacak önlemler ele alındı.

PİDELİ KUTLAMA
Başbakan Bülent Ecevit, TBMM'de öğleden sonra gensoru engelini aşmalarından dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, ‘‘Güven tazeledik. Bu durumda devam ediyoruz’’ dedi. TBMM'nin, hükümetine güven tazelemesinden mutlu olduğunu belirten Ecevit, bakanlarına kıymalı ve peynirli pide ile ayran, çay ve burma kadayıf ikram etti.

Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel, kabineye terör örgütünün organı MED-TV'nin yayınının durdurulması konusunda bilgi verdi. Gürel, ITC'nın MED-TV'ye verdiği 21 günlük yayın durdurma kararının sonsuza ulaşması için çaba gösterdiklerini söyledi. Gürel, Kosova'daki gelişmelerin de kurulda ele alındığını belirtti.

MED-TV'nin yayınının durdurulmasının sevindirici ve ferahlatıcı olduğunu vurgulayan Gürel, ‘‘21 gün içinde ITC, MED-TV'den bir savunma isteyecek. Bu yeterli bulunmazsa, umut ediyoruz ki yayınlarına son verecektir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!