8 yıla bağış çığ gibi...

Güncelleme Tarihi:

8 yıla bağış çığ gibi...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kesintisiz 8 yıllık eğitim için yurt çapında süren bağışlar çığ gibi büyüyor. TC. Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nda hesap açtırdıklarını bildiren Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, bağışların Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nde 33889, Türkiye Halk Bankası Merkez Şubesi'nde 64000010 numaralı özel hesaplara yapılacağını kaydetti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Uluğbay, ‘‘Makbuz veya diğer usullerle hiçbir şekilde yardım toplanmayacaktır. Toplayanları güvenlik güçlerine ihbar edin'' uyarısında bulundu.

HAS'TAN 350 MİLYAR

Hayırsever işadamı Kadir Has, 8 yıllık zorunlu kesintisiz temel eğitim kampanyasına da 350 milyar lirayla katıldı. Kadir Has'ın verdiği bu maddi destekle, memleketi olan Kayseri'de 4 ilköğretim okulu yaptırılacak.

CINGILLI'DAN 4 OKUL

Cıngıllı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cıngıllıoğlu da 8 yıllık eğitim için bağış kampanyasına üç ayrı ilde okul yaptırarak katkıda bulunacak. Cıngıllı Grubu'nun 8 yıllık eğitim için, ikisi Kayseri'de biri Mardin, biri de Siirt'te olmak üzere toplam 4 ayrı okul yaptıracağı öğrenildi. Cıngıllı Grubu'nun 8 yıllık eğitime katkısının, okul yaptırmanın yanısıra, bağış yoluyla katkılarıyla birlikte 1 trilyonu bulacağı belirtildi.

OKUL BAĞIŞLADI

Türk Telekom'un Ankara'da yapımını sürdürdüğü yaklaşık 1 trilyon lira değerindeki Türk Telekom Anadolu Meslek Lisesi, Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı. Menzir, Türk Telekom'un Diyarbakır'da 1.5 trilyon liraya yaptırdığı bir okulu da yakında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlayacağını bildirdi.

SİGARADAN KATKI

Tekel ve Milli Piyango'dan sorumlu Devlet Bakanı Eyüp Aşık da, Milli Eğitim Bakanlığı'na, Milli Piyango'nun reklam bütçesinden 100 milyarlık çek takdim etti. 8 yıllık eğitime sigara ve içkiden haftada 2 trilyon liralık katkı sağlanacağını söyleyen Aşık, ‘‘İlk defa içerken hayır işi de yapmış olacaklar. Her ayın 20'sinde bir evvelki ayın parasını takdim edeceğiz'' dedi.

YÜKSEKOVA'YA DESTEK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Hakkâri Yüksekova'daki 8 ilköğretim okuluna destek kararı aldı.

TANIK'TAN 100 MİLYON

ANAP İzmir Milletvekili Süha Tanık da, 8 yıllık kesintisiz zorunlu temel eğitime destek amacıyla İzmir'de bağış kampanyası başlattı ve kişisel olarak 100 milyon lira verdi. Tanık bağışta bulunmak isteyenlerin Zirat Bankası Ankara Kızılay Şubesi 3577/6 numaralı hesaba bağışta bulunabileceğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!