8 yıl sonra gurbetçilerle

Güncelleme Tarihi:

8 yıl sonra gurbetçilerle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyetimizin 75. yıl kutlamaları çerçevesinde Düsseldorf Başkonsolosu Fatih Ceylan'ın daveti üzerine Almanya'ya giden Nükhet Duru, katıldığı iki balo ve bir halk konserinde gurbetçi vatandaşlarımızı coşturdu.

Nükhet Duru, 8 yıl sonra ilk kez yurtdışında konser vermek için gittiği Düsseldorf’ta unutulmayacak anlar yaşadı. Duru, katıldığı iki balo ve bir halk konserinde gurbetçi vatandaşlarla özlem giderdi. Sanatçı, 8 yıl sonra Almanya’daki Türklerle birlikte olmanın muhteşem bir duygu olduğunu söyleyerek, ‘‘Almanya’daki 75. yıl kutlamaları umutlarımı yeşertti. Ben unutulduğumu zannederken gençler şarkılarımı ezbere biliyorlardı. Milletim adına moral depoladım. Şunu gördüm ki asla geriye dönüş yok. Almanya’daki üçüncü nesil jenerasyon Türkiye’nin gururu. Bütün bunları görünce ileriye dönük umutlarım canlandı’’ dedi.

Düsseldorf'taki baloda iki saat aralıksız şarkı söyleyen Nükhet Duru'nun repertuvarında arabeskten türküye, marştan gazele her türlü eser vardı. Konserinde 10'uncu Yıl Marşı'nı da söyleyen Duru, istek üzerine defalarca tekrar yaptı. Nükhet Duru, Londra'dan da konser teklifi aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!