8 yıl Meclis'e geliyor

Güncelleme Tarihi:

8 yıl Meclise geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'la görüşen CHP Lideri Baykal, 8 yıllık kesintisiz temel eğitim yasasının önümüzdeki hafta Meclis gündemine getirileceğini söyledi. Baykal, ‘‘Hükümet ortakları aralarında anlayış birliği oluşturmaya çalışıyor. Bizim için önemli olan uygulamaya bu yıl sulandırılmadan başlanmasıdır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 8 yıllık kesintisiz temel eğitim yasasının da önümüzdeki hafta Meclis'e getirileceğini açıkladı.

Baykal, dün Başbakan Mesut Yılmaz'la yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesini öngören çalışmanın gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirileceğini söyledi. Baykal, ‘‘Hükümet ortağı partiler bu konuda kendi aralarında bir anlayış birliği oluşturmaya çalışıyor. Bu çalışma tamamlanıp önümüzdeki hafta yasa önerisini getirecekler. Bizim için önemli olan uygulamanın bu yıl sulandırılmadan başlatılmasıdır'' dedi.

BASIN AFFI

CHP Lideri, ayrıca cezaevindeki gazetecilerin affını öngören basın yasası değişikliği ile radyo ve televizyonların kapatma cezasını para cezasına çevirecek RTÜK yasa değişikliğinin de tatilden önce çıkarılacağını bildirdi. Hükümetin Meclis'i tatile sokarak bu yasaları çıkaracağı yetki yasasıyla çözme eğiliminde olduğunu söyleyen Baykal, ‘‘Ancak şimdi bundan vazgeçildi. Yasalar tek tek gelip çıkarılacak. Meclis'in çalışma temposu hızlandırılırsa yasaların hepsini çıkarabiliriz'' dedi. Yılmaz'ın görüşmede yetki yasası isteme eğiliminde olduğu ancak Baykal'ın buna karşı çıktığı öğrenildi. Baykal, açıklamasında Yılmaz'ın kendisine AB ve Kıbrıs görüşmeleri konusunda da bilgi verdiğini söyledi.

NÜFUS TESPİTİ

Öte yandan nüfus tespiti için de çalışmalar hızlandırılacak. Hükümet ilk olarak temsilde adalet ilkesini de hayata geçirmek için nüfus tespiti yapılmasını hedefliyor. Hükümet ayrıca seçim yasasını değiştirmek için de hazırlıklarını sürdürecek.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Sav da, dün düzenlediği basın toplantısında kesintisiz temel eğitim, seçim yasası ve dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili çalışmalarının bir an önce yapılmasını istedi. Sav, yıl sonunda seçim yapılmasını isterken, bunun olmaması halinde ekim ayında genel sayım yapılması gerektiğini savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!