8 kişinin öldüğü hastane yangınının raporu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

8 kişinin öldüğü hastane yangınının raporu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 13:17

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 26 Mayıs'ta meydana gelen ve 8 hastanın yaşamını yitirmesine neden olan yangınla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Muhammet Gedik başkanlığında sürdürülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmada bazı hastane görevlilerinin ihmali olduğu belirtildi ve yangın alarm sisteminin 2007 yılından beri çalışmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

YANGINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN FOTOĞRAFLARI

YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE UYULMADI

Soruşturma raporunda, şu ifadeler dikkat çekti:

"-Hastanenin kablo bacasında bulunan elektrik kablolarının halojen furee kablolara dönüştürülmediği ve katlar arasında duman yayılımını engelleyici düzenlemelerin 2002 tarihli Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin bu konudaki hükümlerine rağmen yapılmadığı anlaşıldı.

-Bu arada, Burtom firmasının, ecza deposunu görüntüleme merkezine dönüştürme işlemindeki eksiklik ve aksaklıklarının denetlenip görülmediği saptandı. Bahse konu firmanın sahibi Erol Kılıç hakkında da suç duyurusu raporu düzenlendi.

-Bu nedenlerle Hastane Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler, Elektrik Mühendisi http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/hastaneyangin_iddia.jpgSüleyman Karapınar'ın görevlerini gerektiği gibi yapmakta ihmallerinin olduğu anlaşıldı. Bu itibarla adı geçenler hakkında adli yönden işlem yapılmak üzere tevdi raporu düzenlendi. Disiplin yönünden ise kendilerinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/C-A maddesine göre aylıktan kesme cezası ile cezalandırılmaları önerildi."

GÖREVLERİNDEN ALINMALARI GEREKİR

Hazırlanan soruşturma raporunda, Başhekim Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler'in görevlerinden alınarak Bakanlığın başka kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmesininin uygun olacağı da kaydedildi.

Raporda, yangın çıktıktan sonra yoğun bakımda ve ambulans ile nakilde görevli sağlık personelinin 8 hastanın ölümünde ihmallerinin bulunmadığı kanaatine varıldığı da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!