8’i de üniversite öğrencisi

Güncelleme Tarihi:

8’i de üniversite öğrencisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yine otobüs faciası

Ehliyetine 2 ay el konulan şoförün kullandığı otobüs aşırı hızdan şarampole uçtu. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi 8 genç öldü, 35 de yaralı var.

Konya-Beyşehir Karayolu'nda, Has Turizm'e ait otobüs şarampole yuvarlandı. Kazada 6'sı kız 8 üniversiteli can verirken 35 öğrenci de yaralandı. Kural ihlalleri nedeniyle 100 ceza puanını dolduran otobüs şoförünün ehliyetine geçen yıl el konulduğu, ehliyetini aldıktan sonra da kural ihlallerini sürdürüp 41 ceza puanı daha aldığı anlaşıldı.

Kötü tesadüf

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde 3 yıl önce yine Cumhuriyet Bayramı öncesi otobüsle tankerin çarpışması sonucu büyük çoğunluğu öğrenci 49 kişi yaşamını yitirmişti. Hatay ve Adana'dan, üniversite öğrencilerini alarak Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Isparta ve Burdur'daki okullarına götüren Has Turizm'e ait Cemil Doğru yönetimindeki 31 ER 945 plakalı otobüs, saat 05.30'da yağıştan yolun kayganlaşması ve aşırı hız nedeniyle uçuruma yuvarlanarak iki takla attı. Kazada Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Burdur Eğitim Fakültesi ve Sütçüler Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören 6'sı kız 8 öğrenci yaşamını yitirdi, sürücü ve yedek sürücü ile yaralı 33 öğrenci de hastanelere kaldırıldı.

Aşırı hızlıydı

Ölenlerin kimliğin şöyle: Özcan Şasi, Songül Akkuş, Raziye Aslan, Fatma Ümran Turan ve Ayfer Mercan. 3 kişinin kimliği araştırılıyor. Kaza anında uyuduğunu söyleyen yaralı bir öğrenci, ‘‘Şoförümüz daha önce de virajları aşırı süratle dönüyordu. Büyük bir gürültüyle yuvarlandık’’ dedi.

Sürücü sabıkalı çıktı

SEKİZ üniversiteliye mezar olan otobüsü kullanan şoför Cemil Doğru'nun (54) 1998’de kurallara uymadığı gerekçesiyle sürücü belgesine 2 ay süreyle el konulduğu ortaya çıktı. Has Turizm'in cezası bittikten sonra da Doğru'ya 5 ay önce yeniden işbaşı yaptırdığı belirlendi. Kazadan yaralı kurtulan Cemil Doğru'nun yeniden direksiyona geçtikten sonra da kural ihlallerini sürdürdüğü ve 5 aylık ceza puanının da 41'e ulaştığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!