8.5 aylık hamile kadın hunharca öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

8.5 aylık hamile kadın hunharca öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 16:56

Viranşehir’de, 19 yaşındaki 8.5 aylık hamile H.G’nin başına gelenler ‘dehşet’ kelimesin tüm unsurlarını taşıyor. Genç kadın direğe bağlanmış, boğularak öldürülmüş sonra da boynunda iple 18 metre derinliğindeki kuyuya atılmıştı. Biz, haberi bir Türkiye gerçeği olduğu ve yasal düzenlemelerin bir an önce çıkarılması için kullanmak zorundaydık. Ancak siz okumak zorunda değilsiniz.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Viranşehir’de Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde hayvan sağım işinde çalışan H.G, iddiaya göre şu anda askerde olan Cuma adlı erkek arkadaşıyla girdiği ilişki sonrası hamile kaldı. Hamileliğinin ardından ailesi tarafından ölümle tehdit edilen genç kadın, 5 ay önce Diyarbakır’a kaçarak, buradaki bir akrabasının evine sığındı. H.G'nin Diyarbakır’daki izini bulan amcasının çocukları Hasan ile Cuma G, iddiaya göre genç kızı, "Seni ailenle barıştıracağız" diye ikna ederek Viranşehir’e getirdi.

ELEKTRİK DİREĞİNDE BOĞUP, KUYUYA ATTILAR

Hasan ile Cuma G yaşadıkları köyün 2 kilometre ilerisindeki Keçikuyu mevkiine getirdikleri 8.5 aylık hamile kuzenleri H.G'yi, iddia göre elektrik direğine bağlayıp, boğarak öldürdü. Hasan ile Cuma G, genç kadının cesedini, boynundaki iple, 18 metre derinliğindeki kuyuya attı.

AİLESİ KAYIP İLANI VERDİ

H.G'den Diyarbakır’daki akrabasının evinden alındıktan sonra haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, H.G'nin amcası çocukları tarafından Viranşehir’e getirildiğini belirledi. Jandarma, Hasan ve Cuma G'yi gözaltına aldı. Jandarmada sorguya alınan iki kardeşin, "Namusumuza leke getirdi" dedikleri kuzenleri H.G'yi boğarak öldürdüklerini, cesedini ise kuyuya attıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

CESET BOYNUNDAKİ İPLE BULUNDU


Hasan ve Cuma G'nin cinayeti itiraf etmesinin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, iki kardeşin söylediği Keçikuyu mevkiindeki kuyunun bulunduğu bölgeye gitti. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla kuyuya inen ekipler, H.G'nin cesedini boynundaki iple birlikte buldu. Kuyudan çıkarılan genç kadının cesedi, otopsi için morga gönderildi. Yapılan otopside, H.G'nin 8.5 aylık hamile olduğu ve boğularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma, H.G'nin babası Hamaki ve annesi Melfiye ile 2 ağabeyini de gözaltına aldı.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsi işleminin ardından H.G'nin cenazesi, bugün yakınlarına teslim edildi. Tekneli Köyü’ne getirilen cenaze, öğleden sonra kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!