'78 milyon yurttaşı kucaklayacağım'

Güncelleme Tarihi:

78 milyon yurttaşı kucaklayacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 21:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından seçim çalışmalarına Ankara’nın ilçelerinde ve Tekirdağ’da devam etti. Hiçbir vatandaşa “Senin kimliğin nedir” diye soru sormadığını belirten CHP Lideri, “Senin inancın, yaşam tarzın nedir diye soru sormadım. 78 milyon yurttaşımı kucaklamaya hazırım. Ve kucaklayacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü” dedi.

Haberin Devamı

78 milyon yurttaşı kucaklayacağım

Kılıçdaroğlu, konuşmalarında özetle şunları söyledi:

YÖNETİM BOŞLUĞU VAR

“Türkiye, bir ateş çemberinden geçiyor. Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti; ‘Bu memleket nereye gidiyor’ diye. Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil. 7 Haziran'da sandığa gittik. Oyumuzu kullandık. En çok oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdiler. Görevi aldı ve geldi. Koalisyon kurmak istiyoruz, dedi. Önce biz önce parti değil; önce Türkiye dedik. Türkiye'nin çıkarları için koalisyonsa 'Hay hay, buyrun gelin. Koalisyon kuralım' dedik. 10 günlük görüşme sonunda dediler ki 'Koalisyona ihtiyacımız yok. Biz 3 aylık seçim hükümeti istiyoruz'. Çünkü Davutoğlu'nun iradesi Saray tarafından ipotek altına alınmıştı. İradesini başka bir iradeye teslim eden bir kişi, ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için genel başkanın bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Saray'ın çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını düşünmesi lazım. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Unutmayın bunu.

Haberin Devamı

ALTI OKTA BULUŞACAĞIZ

Aslında biz refahı ve huzuru istiyoruz. Biz milyonlarız aslında. Fakat farklı partilere dağılmış durumdayız. Eğer bu ülkede huzuru ve refahı istiyorsak bir partinin çatısı altında, bunun sözünü veren, bu vaatte bulunan bir partinin çatısı altında birleşmek zorundayız. O partinin adı ve markası belli. Bugün bayram. Cumhuriyet Bayramı. Bayramınız kutlu olsun, Cumhuriyetimiz kutlu olsun. O parti CHP'dir. Eğer çoğunluksak bu ülkenin huzurunu ve refahını istiyorsak altı okun altında buluşacağız. Birlikte olacağız.

KURUŞ HESABI YAPILDI

Sevgili anneler, çocuklarınızı CHP iktidarında tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek, akşam gelecek. Beslenme çantası da olmayacak. Öğretmeniyle beraber okulda öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek. Huzur içinde evine dönecek. Bu bölümü henüz kopyalayamadılar. Çünkü bu bölüm, 7 Haziran'dan sonra yazıldığı için henüz daha farkına varamadılar. Biliyorum, bunun için de 'Kaynağı nereden bulacaksın' diyecekler. Hiç endişe etmeyin. Bütün vaatlerim gerçektir. Bütün vaatlerimin kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır. (“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları üzerine) Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Gençlere onun için güveniyoruz. Çünkü bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak olan gençlerimizdir, bunu asla unutmayacağız.” 

Haberin Devamı

TÜRKİYE BUNA LAYIK DEĞİL

CHP Lideri Koza-İpek Holding’e bağlı gazete ve televizyonlara kayyum atanmasını şu ifadelerle eleştirdi: “Sizin haber alma kanallarınız bile kapatılıyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Türkiye bunlara layık değil. Türkiye’de birinci sınıf demokrasi olmalı, Türkiye’de insan hakları olmalı. Türkiye’de vatandaşın can ve mal güvenliği olmalı. Birisinin malına, bir savcının yazısı ile el konulmamalı. Makul şüpheyle insanlar tutuklanmamalı. Bütün bunların hepsini aşabiliriz. Aşmanın yolu 6 oktan ve CHP’den geçiyor. 1 Kasım’da yeni başlangıç umuduyla sandığa gidin.”

İŞİN KOLAYINI BULMUŞSUNUZ: ‘BAŞBAKAN KEMAL’

KILIÇDAROĞLU, Tuzluçayır’da konuşurken “Başbakan Kemal” sloganları atılması üzerine “İşin kolayını bulmuşsunuz. ‘Başbakan Kemal’ diyorsunuz, güzel ama bunu gerçekleştirmemiz lazım. Nasıl yapacağız? Ayın 1’inde sandığa gideceğiz, altı okun bağrına ‘evet’ mührünü basacağız” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!