75. yıl hazırlıkları tam gaz

Güncelleme Tarihi:

75. yıl hazırlıkları tam gaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75'inci yıl dönümü için ülke çapında yapılan hazırlıklar, tüm hızıyla sürüyor. Devlet Bakanı Cavit Kavak koordinasyonunda sürdürülen hazırlıklara vatandaşlar, çeşitli kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleri de kendi ölçeklerinde katılıyorlar. İstanbul, Ankara ve İzmir'de üç gün sürecek olan kutlamalarda birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Esnaf sokak süsledi

NİŞANTAŞI Madalyon Sokak esnafı, kendi aralarında topladıkları parayla parke döşedikleri, ağaçlandırdırıp ışıklandırdıkları sokaklarını, Cumhuriyet Bayramı öncesi bayraklarla süsledi. Girişime öncülük eden ve esnafın sözcülüğünü yapan Sami Yüksel, sokaklarının dört ay önce harabe durumunda olduğunu, bu duruma müdahale ederek çevreyi yaşanır bir hale getirdiklerini söyledi. Yüksel, Şişli Belediyesi'nden imar izni alındıktan sonra 25 esnaftan toplanan 12 milyar lira ile sokağın yenilendiğini belirtti.

Nutuk, pankartlarda

Kadıköy Belediyesi, 75'inci yıl kutlamalarına ilginç bir etkinlikle katılıyor. Kadıköy Belediyesi, Atatürk'ün 10'uncu Yıl Nutku'nu bir pankartlar dizisi şeklinde hazırlayarak Göztepe'den Kadıköy yönüne doğru Bağdat Caddesi üzerine sıra halinde astı. Alışveriş merkezleri de çeşitli ışıklı panolarla Cumhuriyet'in 75'inci yıl kutlamalarına katılıyorlar.

Her yer ışıl ışıl olacak

CUMHURİYET'in 75'inci yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar hızlandı. İstanbul'da caddeler pankartlarla donatılırken kentin çeşitli meydanlarına ışıklı panolar yerleştirildi. Ataköy Marina da 75'inci yıl şenliğine 180 Türk bayrağı, 75'inci yıl flaması ve 6 bin metre ışıklı bantla katıldı. Marina girişi ve Regata üzerine kurulan iki tak ışıklarla donatılırken, takların ortasında ay içinde Atatürk silüeti yerleştirildi.

Dev çocuk korosu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile İzmir Çağdaş Kültür ve Sanat Etkinlikleri Derneği, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı desteğinde Cumhuriyet Bayramı için dev bir çocuk korosu kuruldu. Özel ve devlet ilköğretim okullarında öğrenim gören minikler, genel provayı Türkiye Pavyonu önünde yaptı. İzmir Opera Korosu Şefi İsmail Bilen'in yönettiği koroya 2 bin kişi katıldı.

Cumhuriyet köyü

CUMHURİYET'in 75'inci yılı kutlamaları çerçevesinde Bolu Valiliği tarafından düzenlenen yarışmada, Göynük ilçesine bağlı Gerişler köyü, örnek Cumhuriyet

Köyü seçildi. 900 köyün değerlendirmeye alındığı yarışma sonucunda, 70 haneli 380 nüfuslu Gerişler Köyü, birlik ve beraberlik içindeki başarılı çalışmaları nedeniyle birinci oldu.

Gazilerden kutlama

TÜRKİYE Kuvayı Milliye Mücahit ve Gazileri Derneği Kocaeli Şubesi'nin Cumhuriyet'in 75'inci yılı nedeniyle düzenlediği kutlamalarda, mücahit ve gaziler, ‘‘Türkiye'de Cumhuriyet rejimini değiştirmeye kimsenin gücü yetmez’’ dediler. İzmit Anıtpark'ta düzenlenen kutlamalara Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit ve Gazileri Kocaeli Şubesi yöneticileri ile İstiklal Savaşı gazilerinin yakınları hazır bulundu.

75'inci yıl anaokulu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 75'inci kuruluş yılında açılışı yapılacak olan Park Tarabya Anaokulu, son hazırlıklarını tamamladı. ‘‘2000 yılının okulu’’ olarak nitelenen anaokulu, ABD'den getirilen eğitim malzemeleri, güçlü eğitim kadrosu, tam güvenlik sistemi, yabancı dil ve bilgisayar eğitimi, uyku ve beslenme odaları, eğitim alanları, trafik eğitim alanı, sanat atölyesi ve spor faaliyetleriyle çocuklara hizmet vermeyi hedefliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!