7 SAT komandosu kayıp

Güncelleme Tarihi:

7 SAT komandosu kayıp
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 23:54

15 TEMMUZ darbe girişimine katılan ve başarısız olacaklarını anlayınca da kayıplara karışan askerlerin yakalanması için Genelkurmay Özel Kuvvetler ile Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın, ortak bir birim kurduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Özel birimin yürüttüğü çalışmalarla ilgili Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı düzenli şekilde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı bilgilendiriyor.

Özel birimin çalışmalarının tamamen gizlilik esasına dayandığı belirtildi. Özel birimin bazı kaçak personelin yerlerini belirlediği, ancak diğer bağlantılarını da çözmek için, takip edildiklerini fark ettirmeden çok yakından izledikleri öğrenildi. TSK ve Emniyet güçlerinden toplam kaç kaçağın olduğuna dair net bir sayının verilmeyeceği bildirildi.


YÜZEREK Mİ KAÇTILAR
Darbe girişimine katılan ve bir bölümünün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı derdest etmek için görevlendirildiği öne sürülen 25 SAT komandosundan halen 7’sinin kayıp olduğu bildirildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 25 SAT komandosunun 11’i, darbe girişimine katılmayan diğer SAT’lar tarafından yakalandı. 6 SAT komandosu Ankara-Sincan’da teslim olurken, 1’i de Marmaris’te ele geçirildi. Halen aranan 7 SAT komandosunun Ege kıyılarından yüzerek Yunan adalarına geçme ihtimaline karşı da önlemlerin alındığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!