7 polise yargısız infaz davası

Güncelleme Tarihi:

7 polise yargısız infaz davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

EYÜP - Arkadaşı İsmail Çor ile birlikte polislerle girdiği çatışmada yaşamını yitiren oto hırsızı Kadriye Çelik'i, kanunun tanıdığı sınırı aşarak silahlı çatışmada öldürdükleri iddia edilen 7 polis memuru hakkında 12 yıldan 16 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eyüp Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel tarafından hazırlanan iddianamede, 11 Temmuz'da saat 04.40 sıralarında Sultançiftliği'nde devriye gezen Gaziosmanpaşa Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı bir ekibin, içinde iki kişi bulunan 34 JK 799 plakalı bir otomobili şüphelenerek takibe aldığı anlatıldı. Direksiyondaki İsmail Çor'un takip edildiğini anlayınca polislerden kaçmak isterken bir gecekonduya çarptığı, Kadriye Çelik'le araçtan inip yol kenarında duran bir başka bir otomobille kaçmaya devam ettikleri ifade edildi. Bu otomobilin de Elma Bahçeleri Mevkii'nde sıkıştırıldığı, araçtan polislere ateş açıldığı iddia edildi. Polislerin açtığı ateş sonucu Çelik'in tek kurşunla vurularak öldüğü belirtildi.

İddianamenin sonuç kısmında 'Sanıkların bir hırsızlık olayının takibi sırasında suç faillerinin kendilerine ateş açıp mukavemette bulunmaları üzerine, görev gereği verilen silahla maktülenin yaralanıp ölümüne, faili gayrimuayyen şekilde neden oldukları için cezalandırılmaları talep olunur' denildi. Savcı, Çelik'i kanunun tanıdığı hududu aşarak çatışma sırasında vurarak ölümüne neden olan Gaziosmanpaşa Mustafa Tercan Karakolu'nda görevli Komiser Yardımcısı Mert Özgüvenç, Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Yağver Bulaş, Hızır Ülker, Murat Sinik ile Gaziosmanpaşa Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli polis memurları Bekir Bayraktar, Hüseyin Cahit Koç ve Ali Güneş hakkında 12 yıldan 16 yıla kadar ağır hapis cezası istedi.

Sanıklar önümüzdeki günlerde Eyüp Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

Olaydan sonra soruşturma başlatan polis, çatışma sırasında ölü ele geçirilen Kadriye Çelik'in Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın yaralanması olayında azmettirici olarak adı geçen 'Maykıl' lakaplı Selahattin Yıldız'ın imam nikahlı eşi olduğu tesbit edildi. Kollarında çok sayıda jilet yarası olduğu görülen Çelik'in 5 yıl önce, bıçakla adam öldürmek suçundan tutuklandığı ve bir yıl önce hapisten çıktığı belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!