7.5 saat yeni dönem toplantısı

Güncelleme Tarihi:

7.5 saat yeni dönem toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 01:38

SEÇİMDEN birinci parti çıkan ancak tek başına iktidar çoğunluğunu kaybeden AK Parti, seçim sonuçlarına bağlı olarak ‘Yeni dönem stratejisini’ belirlemek amacıyla toplantılara başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, oylardaki düşüşün sebebini ve bundan sonraki yol haritasını belirlemek için Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

7.5 saat süren toplantının benzerleri hafta boyunca değişik gruplarla devam edecek. Toplantıda, öncelikle muhalefet parti liderlerinin yaptığı açıklamalar ve seçim sonrası tavırları değerlendirildi. MHP ve HDP’deki açıklamaların AK Parti ile koalisyon kapısını kapadığı, koalisyon konusunda ön yargılı olmayan tek partinin CHP olduğu analizleri yapıldı.

7.5 saat yeni dönem toplantısı


İLK TERCİH BİZİZ

Toplantıda, “Sorumluluk bizde, hükümet kurma görevini aldıktan sora gider dinleriz. Biz üstümüze düşeni yaptıktan sonra, hükümet kuramazsak kenara çekilelim muhalefet hükümeti kurabiliyorsa kursun. İktidar konusunda çok hevesli, istekli gibi görüntü doğru olmaz” değerlendirmesi de yapıldı. Bazı isimler ise “Aslında ‘Biz seçmenin mesajını aldık. Kenara çekiliyoruz’ deyip en başında hükümeti kurma görevi muhalefete verilebilir. Neyin olmayacağı baştan görülür” görüşünü de dile getirdiler. Davutoğlu, farklı yorumlar üzerine toplantıda yaptığı konuşmada, halkın kararının saygıyla karşılanması gerektiğini belirterek, “Ülkeyi yönetme konusunda milletimizin ilk tercihi biziz. Bunu yapıcı bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor, ülkeyi hükümetsiz bırakamayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!