67 Trafik Cezası nedir? Madde 67 Trafik Cezası ne kadar? Ceza puanı kaçtır? (2020)

Güncelleme Tarihi:

67 Trafik Cezası nedir Madde 67 Trafik Cezası ne kadar Ceza puanı kaçtır (2020)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2020 02:55

67 Trafik Cezası nedir? Madde 67'nin ihlalinin cezası nedir? Bu soruların yanıtlarını çoğu sürücü merak etmektedir. Yaptırımlarının her yıl değişmesi ile güncel para cezalarını sürücüler öğrenmek istemektedir. 67 Trafik Cezası detaylarını, yaptırımlarını ve ceza puanını sizin için derledik.

Haberin Devamı

 

 Madde 67, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan bir maddedir. Bu madde araçların manevralarını düzenleyen belli kuralları içerir.

 67 Trafik Cezası Nedir?

 Madde 67'nın belirttiği hükümler doğrultusunda, sürücülerin, park halinden çıkarken karayolunu kullanmak olan diğer araçlar için tehlikeye neden olabilecek ve diğer araçların hareketlerini kısıtlayacak şekilde hareket etmeleri yasaktır.

 İzin olmayan alanlarda, araçların geriye dönmesi veya gitmesi yasaktır. Aynı zamanda, dönüş yaparken ya da şerit değiştirirken sürücülerin dönüş işaret ışıklarını kullanarak veya kol işaretleriyle hamlelerini belirtmesi, bu işaretlerin dönüş süresince devam ettirilmesi ve dönüş sona erdiğinde işaretlerin de sonlandırılması zorunludur.

Haberin Devamı

 67 Trafik Cezası Ne Kadar?

 Madde 67'de yer alan hükümlere uymayan sürücüler için belirlenen para cezası güncel olarak 1800 TL'dir.

 Cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde cezaya dörtte bir oranında indirim uygulanmaktadır.

 Ceza Puanı Kaçtır?

 Manevraları düzenleyen bu cezanın, ceza puanı 20 olarak belirlenmiştir. Sürücüler, Madde 67'nin ihlalinde 20 ceza puanına tabi tutulurlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!