65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasında son durum

Güncelleme Tarihi:

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasında son durum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 03:19

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı son gelişmeler ile takip ediliyor. Koronavirüste risk grubunda olan vatandaşlar uygulanan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı belirli saatler aralığında geçerli oluyor. Kısıtlamalarda esneme mesajlarının verilmesinin ardından gözler 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? sorusunun yanıtına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan iller bazında kısıtlamaların kaldırılması için mart ayını işaret gösterdi. İşte, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili detaylar.

Haberin Devamı

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı, gündemde yer almaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelge ile 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ile 13.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceği bildirilmişti. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz." dedi. Ancak 65 yaş üstü kısıtlamalar ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasında son durum

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Henüz 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalar ile ilgili şunları söyledi;

Haberin Devamı

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.
Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

BAKMADAN GEÇME!