65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaçta başlıyor? 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri

Güncelleme Tarihi:

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaçta başlıyor 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 08:49

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ve dışarı çıkma saatleri, yurt genelinde pek çok kişinin gündemindeki konular arasında yer alıyor. Pandemi dolayısıyla uygulanan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması için dışarı çıkma saatlerini genelgede belirleyen İçişleri Bakanlığı, dikkat edilmesi gereken hususları da açıkladı. İşte, 65 yaş üstü sokağa çıkma saatleri ve genelge detayları

Haberin Devamı

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararla beraber vatandaşlar belirli saatler aralığında dışarı çıkabiliyor. Kısıtlama tüm illerde uygulanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre 65 yaş üstü vatandaşlar için dışarı çıkma saatleri saat 10.00’da başlıyor. İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ GENELGEDE AÇIKLANDI

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

İçişleri Bakanlığı, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için getirilen sokağa çıkma saatlerine ilişkin cuma namazı düzenlemesini duyurdu. Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

Haberin Devamı

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaçta başlıyor 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri

65 YAŞ VE ÜZERİ İLE 20 YAŞ ALTI İÇİN BELİRLENEN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ UYGULAMASI CUMA NAMAZLARI AÇISINDAN NASIL OLACAKTIR?

Cevap 17: Belirtilen yaş gruplarında yer alan vatandaşlarımızdan Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!