61 yaşında annelik mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

61 yaşında annelik mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

41 yaşında bir kızı, 19 yaşında bir torunu olan ve 5 ay önce bir çocuk daha dünyaya getirerek en yaşlı anne unvanını alan İngiliz Liz'in mutluluğuna diyecek yok.

61 yaşındaki Liz Buttle'ın, yaşını saklayarak gördüğü kısırlık tedavisi sonucunda geçen Aralık ayında dünyaya getirdiği bebeği 5 aylık oldu. İleri yaşta anne olduğu için eleştirilere hedef olan ve olay yaratan Buttle, şimdi sevgilisi Peter Rawston ve Joe adını verdikleri oğullarıyla Galler bölgesinin Lampeter kenti yakınlarındaki ilkel bir çiftlikte mutlu bir hayat sürüyor.

Sağlıklı büyüyor

Sezaryenle dünyaya gelen Joe'nin 17 hafta içinde kilosunu ikiye katlayarak 6.3 kg'a ulaştığını söyleyen Buttle, ‘‘Oysa herkes onun Frankenstein olacağını sanıyordu’’ diyor. Çocuğu çiftliğin ilkel şartlarında yaşamak zorunda bıraktıkları için de eleştiri alan Buttle, ‘‘Böyle yerlerde büyüyen çocuklar daha az ağlar. Anneleri onlara daha fazla zaman ayırır. Ben ve Joe günde 2 dakika bile birbirimizden ayrılmıyoruz’’ diye konuşuyor.

Kızkardeş istiyoruz

Joe'nun kendinden olup olmadığından hala yüzde yüz emin olamayan 4 çocuk babası 58 yaşındaki Peter Rawston ise çocuğu benimsemiş durumda. Joe'nun suni döllenme yoluyla rahimine yerleştirilen yumurtalardan birinden dünyaya geldiğini belirten Liz Buttle ise oğlunun burnu, saçları ve ağzının tıpkı babasına benzediğini, hatta huyunun bile ona çektiğini söylüyor. İlk evliliğinden 41 yaşında bir kızı ve 19 yaşında bir torunu olan Liz Buttle, ‘‘Joe'nun bir kızkardeşi olsun istiyoruz. Bekleyecek ve göreceğiz’’ diyor.

58'lik baba

58 yaşındaki Peter Rawston, baba olduğuna bir türlü inanamıyor. Joe için 4 çocuğunun annesi olan karısını terk eden Rawston, ‘Joe daha hayatının başında ve bir babaya ihtiyacı var’ diyor.

New York'ta tatil

Joe dünyaya geldiği günden bu yana medyanın büyük ilgisini çeken Liz-Peter çifti geçtiğimiz günlerde New York'ta tatil yaptılar. Central Park'ta yürüyüşe çıkan çift, Joe'yu da yanlarına almayı ihmal etmediler. Liz Buttle, sigara içerken bile çocuğu kucağından bırakmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!