60 sene... 5 bin şapka...

Güncelleme Tarihi:

60 sene... 5 bin şapka...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 15:15

Tahtta geçen 60 yıl boyunca, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in şapka tutkusu hiç bitmedi. Şu an 5 bin parçadan oluşan bir şapka koleksiyonuna sahip olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Tahta çıkşının 60'ıncı yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in, kraliyet tarihinde olduğu kadar moda tarihinde de ayrı bir yeri var.

Kraliçe'nin, bulunduğu ülkeye, iştirak ettiği davete, günün anlam ve önemine göre değişen farklı renk ve şekillerdeki şapkaları adeta onun imzası haline geldi.

60 SENELİK DEV KOLEKSİYON / FOTO GALERİ

Şimdiye dek 5 binden fazla şapka kullandığı tahmin edilen İkinci Elizabeth'in 'şapka geleneği' neredeyse kraliyet tacını bile gölgede bıraktı.

Kraliçe'nin en ünlü modacılarından Frédérick Fox, İkinci Elizabeth'in resmi gezilerinde bir tren vagonunu sadece şapkaları için ayırdığını anlattı.

Elizabeth'in biyografisini kaleme alan Robert Lacey ise, ABC News'a verdiği röportajda 'şapka geleneğini' şu sözlerle tarif etti: "Kraliyet şapkası, herhangi bir aksesuardan fazlasıdır. Neredeyse, kraliyet tacının alternatifidir. Her olayda takılan farklı şapkalar, farklı semboller barındırır".

Haberin Devamı

Bir süs eşyası olmanın çok ötesinde işlevleri olan şapka, Kraliçe'nin saçlarını örter, yüzünü belirginleştirir, kalabalık içinde ve belli bir mesafeden de olsa seçilebilmesini sağlar.

İkinci Elizabeth'in, hem çok canlı renklerde hem de pastel tonlardaki şapkaları, gençlik yıllarında daha iddialı ve tuhaf modellerle dikkati çekiyordu. Gençken bir dönem yapma çiçeklerle bezenmiş, buket gibi boneler takan Kraliçe, spagettiye benzeyen şapkalar bile denemiş.

Kraliçe'nin 22 yıllık modacısı Louise Salvail'in, Elizabeth'in kendine özgü tarzı için yorumuysa, "Giyimi gayet klasik. Tüm çılgınlığını şapkalarıyla dışa vuruyor" şeklinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!