"60 Saniye" filmi gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

60 Saniye filmi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2006 12:55

Sabıkalı oldukları bildirilen 3 genç, Ankara'dan otomobil çaldılar. Kaza yapınca, Aksaray'da terk edip yenisiyle yola çıktılar. Ulukışla'da değişiklik yaptılar ve Adana'ya geldiler. Burada çaldıklarının da Osmaniye'de benzini bitince bir başkası için araştırmaya başladıklarında yakalanıp cezaevine konuldular.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, her biri, ağırlıklı otomobil olmak üzere çeşitli hırsızlık suçlarından sabıkalı olan ve Ankara'da oturan Yalçın Uğurlu (25), Oktay B. (17) ve Gökhan A'nın (17), “seri operasyonları”, adeta eski bir araba hırsızını canlandıran Nicholas Cage'nin rol aldığı “60 Saniye” filmini anımsattı.

Polis ekipleri, gece, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde, araçları kontrol ettiklerinden şüphelenilen 3 kişi bulunduğunu belirlediler. Ekip otosunu fark eden gençler, kaçmaya başlayınca polislerle kısa süreli kovalamaca yaşandı. Yakalanan Yalçın Uğurlu, Oktay B. ve Gökhan A, gözaltına alındı.

Yetkililer, yapılan araştırmalar sonucunda, sabıkalı gençlerin, Ankara'dan 06 AHL 25 plakalı otomobili çaldıklarını ve Aksaray'da kaza yaptıklarını, burada da 68 DZ 224 plakalı otomobili çalarak Ulukışla'ya geldiklerini ve şüphe çekmemek için bunu terk ettiklerini belirlendiğini bildirdiler.

Gençlerin, daha sonra, 01 DG 603 plakalı otomobili çalıp Adana'ya geldiklerini, burada da yine değişim yapıp 01 UN 506 plakalı otomobille yola çıktıklarını, Osmaniye'de benzini bitince de terk ettikleri anlaşıldı. Gençlerin, buradan da Gaziantep'e gitmeyi planladıkları belirtildi.

Yetkililer, 2 oto teybi, 2 sahte plaka, 2 ekmek bıçağı, 2 maske ile yakalanan sanıkların, sorgulanmaları sonrasında sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiklerini bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!