6’sı korucu 7 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

6’sı korucu 7 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 00:00

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Günyüzü Köyü yakınlarında, bölgede hayvan ticareti yapan ve zaman zaman DTP’nin etkinliklerine katılan ve Necman Ölmez ile Ferhat Ediş, 25 Temmuz 2009’da birer kurşunla vurulup başları taşla ezilerek öldürülmüş halde bulundu.

Güvenlik güçleri, cinayetin ardından ölenlerin cep telefonlarının alındığını belirleyince teknik takip başlattı. Telefonlardan birinin Bilecik’te askerliğini yapan Zeki Akdoğan’ın eşi tarafından satıldığı belirlendi. Bunun üzerine Akdoğan, birliğinden alınarak Şırnak’a getirildi. Cinayete karıştığını itiraf eden şüpheli tutuklandı. Akdoğan’ın ifadesi üzerine Beşağaç Köyü korucubaşı İhsan Acer ile Günyüzü Köyü korucubaşısı Cemil Oğurlu, korucular Zedan Acer, Reber Akdoğan, Yunus Akdoğan ve Nasır Akdoğan da gözaltına alındı. 6 şüpheli önceki akşam “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı. Aynı zamanda Ölmezler aşireti üyesi olan Ölmez ve Ediş’i öldürdükleri ileri sürülen şüpheliler için adliyeye getirilişleri sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cinayetlerin para alışverişi nedeniyle işlenmiş olacağı öne sürülüyor.

Bakanları bilgilendiren katil

TUTUKLANANLARDAN İhsan Acer’in, Beşağaç Köyü’nde 29 Eylül 2007’de bir minibüste 12 kişinin öldürülmesi olayının ardından köye gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başta olmak üzere bakanları karşıladığı, saldırıyla ilgili başkalarının konuşmalarını engelleyip sadece kendisinin bilgi verdiği ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!