6 gün devamsızlığı olana takdir yok

Güncelleme Tarihi:

6 gün devamsızlığı olana takdir yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 21:11

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Yönetmelikte, “1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” yasal dayanak kapsamına alındı. Yönetmelikle devamsızlık yapmayanların ödüllendirilmesi ve okula devamın sağlanması amacıyla özürsüz devamsızlığı beş günü geçmeyen öğrenciler için düzenleme yapıldı. Buna göre, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlığı beş günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70’ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden 70 ile 84.99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85.00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesiyle ödüllendirecek.

Haberin Devamı

ATATÜRKÇÜLÜK ÜZERİNDE DURULACAK

Liselerde haftalık ders programı, ‘öğretmenler kurulunda görüşüldükten sonra’ okul müdürünün onayıyla uygulanacak. Yargı kararı gereğince öğretmenler kurulu ile okuldaki zümrelerde, Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması hükmü getirildi. Hamileliğin 24’üncü haftasından ve doğumdan itibaren bir yıl süreyle nöbet görevi verilmeyecek. Engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenler, nöbetten muaf tutulacak.
Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara nakil ve geçişlerde, sınıf seviyesinde ‘taban puanı’ uygulanacak. Eğitim yılının başındaki nakil ve geçiş başvuruları, ders yılının başlangıcından ekimin sonuna kadar haftalık olacak. 

THE SIRALAMASINDA 22 TÜRK

LONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ‘Avrasya’nın En İyi Üniversiteleri 2018’ sıralamasını yayınladı. THE, Avrasya’da yer alan üniversiteleri araştırma etkisi, endüstri bağlantıları, öğretim kalitesi ile uluslararası görünüm gibi kritelere göre sıraladı. Rusya’dan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi’nin ilk sırada yer aldığı listeye Türkiye’den 22 yükseköğretim kurumu girdi. En iyi dereceyi 5’inci sırayla Koç yaptı. Sabancı 6, Bilkent 9, Boğaziçi 13, Atılım ile İTÜ 19, ODTÜ 22, Hacettepe ise 23’üncü sırada yer aldı. Gebze Teknik 30, İzmir Teknoloji Enstitüsü 32, İstanbul 33, Marmara ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji 37, Yıldız Teknik 41, Erciyes 43, Akdeniz 47’nci sıraya yerleşti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!