6 ay yürüsün

Güncelleme Tarihi:

6 ay yürüsün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 21:41

ANADOLU Cumhuriyet Başsavcılığı, şort giydiği gerekçesiyle hemşire Ayşegül Terzi’ye halk otobüsünde tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun tahliye kararına itiraz ederek, yeniden tutuklanmasını istedi.

Haberin Devamı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Üşenmez tarafından, davanın görüldüğü Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Sanığın mevcut delil durumu ve üzerine atılı suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezaların alt ve üst sınırları gözetilerek tahliyesine karar verilmiş ise de sanığın üzerine atılı suçların niteliği, hakkında var olan delil durumu, atılı suçlara ilişkin hürriyeti bağlayıcı cezaların süresi, tutuklu kaldığı süre ve delillerin tamamen toplanmamış olması hep birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak, sanığın atılı suçlardan Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100 ve devamı maddeleri uyarınca itirazen tutuklanmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur.”

6 AY YÜRÜSÜN
İSTANBUL Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Afet Gülen Büberci ise dün Anadolu Nöbetçi Aile Mahkemesi’ne verdiği dilekçe ile Abdullah Çakıroğlu’nun 6 ay süre ile toplu taşıma araçlarına binmesinin yasaklanmasını talep etti.

Dilekçede Büber özetle şöyle dedi: “Çakıroğlu’nun, toplu taşıma araçlarını kullanması halinde aynı tehlike tüm kadınlarımız için geçerlidir. Şiddeti uygulayan erkek iken, korku içinde kalan ve dolaşım özgürlüğü kısıtlanan kadın olmaktadır. Bu talebim ve verilecek karar emsal olacak, önemli bir güvence emsali teşkil edecektir.”

BAKMADAN GEÇME!