58 HADEP'li tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

58 HADEPli tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya'da yakalanan bölücü eşkiyanın başı Abdullah Öcalan'a destek amacıyla Van ve İzmir'de çeşitli eylemler düzenleyen HADEP'lilerden 58'i tutuklandı.

Ankara DGM'nin talimatı doğrultusunda yapılan baskınlarda, HADEP Van İl Merkezi'nde 150 kişi gözaltına alınmıştı. DGM'ye sevkedilen, aralarında HADEP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar ile Merkez İlçe Başkanı Selahattin Endakçı, Kadın Kolları Başkanı Güllü Fırtına ve 5 yöneticinin de bulunduğu 8'i kadın 45 kişi tutuklandı. 62 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'de gösteri talimatı verdiği belirlenen HADEP Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Doğan ile Gençlik Komisyonu Başkanı Erdem Kılıç ve Adnan Yılmaz gözaltına alındı. Geçen kurban bayramında HADEP adına 2 bin kurban derisi toplanmasını organize edenler arasında da yer alan Mustafa Doğan ile yasadışı TKP-ML örgütüne üye olmak suçundan yargılanıp, 2 yıl 9 ay hapis cezası alan Erdem Kılıç ve Adnan Yılmaz, sorgularının ardından İzmir DGM'ye sevkedildi. Güzeltepe ve Balatçık'ta geçen hafta PKK yanlısı korsan gösteri yaptıkları gerekçesiyle İzmir DGM'ye sevkedilen göstericilerden 13'ü ise tutuklandı.

İstanbul'da gözaltına alınan, aralarında HADEP il yöneticileri Veli Haydar Güleç, Ayşe Karadağ, Oktay Şamiloğlu ile Ferhat Yeğin'in de bulunduğu 28 kişi, DGM Savcısı Mete Göktürk tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar arasındaki, Kayseri DGM tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı olan Lezgin Bingöl, yoklama kaçağı Kemal Peköz, hakkında yakalama kabarı bulunan HADEP Merkez yöneticilerinden Mehmet Şatan, tekrar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!