55 kez boşanıp 56 kez evlendiler

Güncelleme Tarihi:

55 kez boşanıp 56 kez evlendiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aşk ile ilgili sayısız derecede şiir, roman ve araştırma yazıldı. Antik Çağ'dan günümüze dek, her türlü sanat eserinin en önemli esin kaynağını aşk oluşturdu.

Aşk ile ilgili olarak tarihin bazı çok ilginç gerçekleri şöyle sıralanıyor:

Octavio Giullen ve Ariana Martinez en uzun süre nişanlı kalan çift. Giullen ve Martinez, 67 yıl nişanlı kaldıktan sonra her ikisi de 82 yaşındayken evlenmeye karar verdiler.

En çok evlenen kadın ünvanına ABD'nin Indiana Eyaleti'nden Linda Lou sahip. Bayan Lou, 21 kez boşandı ve 22 kez dünya evine girdi.

En çok evlenen erkek ise yine Amerikalı ve Baptist bir rahip. California Eyaleti'nden Glynn Wolfe 28 kere bir yastıkta kocamaya söz verdi.

Çok eşlilik rekoru Giovanni Vigliotto'ya ait. Vigliotto 140 kadınla evlendi. Çok eşliliğin yasak olduğu ABD'de foyası meydana çıkan Vigliotto 25 yıl hapis ve 336 bin dolar da para cezasına çarptırıldı.

En güzel aşk hediyesi Hindistan'daki Tac Mahal. Tac Mahal'i, İmparator Şahcahan doğum yaparken ölen çok sevdiği karısı için yaptırdı. İnşaat çalışmaları 1634'de başladı ve 22 yıl sürdü. Tac Mahal'in yapımında 20 bin işçi çalıştı.

103 yaşındayken Thelma Lucas ile evlenen Harry Stevens en yaşlı damat oldu. Gelin Thelma ise 84 yaşındaydı.

Minni Munro ise 102 yaşında evlenerek en yaşlı gelin oldu. Avustralya'da gerçekleşen nikahın damadı Dudley Reid ise 83 yaşındaydı.

Bangladeş'te, 1986'da, 11 aylık bir erkek bebek ile 3 aylık kız bebeği evlendirdiler. Gelin ve damadın aileleri arasında toprak uyuşmazlığı vardı. Bebeklerin evliliği kanlı bir toprak çatışmasını önledi.

Richard ve Carol Roble çiftinin evlilik yaşamları çok renkli. Richard ve Carol, 1969'dan bu yana, 55 kez boşandılar ve 56 defa da evlendiler. Richard ve Carol, birbiriyle en çok evlenen çift rekorunun sahibi.

Arap Şeyhi Raşid Bin Said El Maktum'un oğlu Muhammed ile Prenses Salama'nın düğünü dillere destan oldu. Dubai'deki düğün yedi gün sürdü. Düğünün faturası 44 milyon dolardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!