53 yıla kadar hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

53 yıla kadar hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2006 00:00

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle tutuklanan Sedat Peker ile kardeşleri Atilla ve Vedat Peker’in de aralarında bulunduğu 109 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, örgütün silahsız olduğu kanaatinin oluştuğunu söyledi.

Savcı, Peker hakkında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, tehdit, nitelikli yağmaya teşebbüs, özel evrakta sahtecilik, hürriyeti tahdit iddialarından 27 yıldan 53 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı ayrıca Atilla Peker’in 30, Vedat Peker’in 13.5, Avukat Şirin Berk’in 24, Mecnun Odyakmaz’ın 21, Avukat Çağatay Özdemir ve Avukat Hakkı Kurtuluş’un 3, Ali Bin Kalkan’ın 27 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Savcı, 36 sanık hakkında beraat, 7 sanık hakkında görevsizlik, 3 sanık hakkında da dosyalarının ayrılmasını talep etti.

Peker: Sağlık sorunlarım var

Duruşmada söz alan Sedat Peker, mütalaayı kabul etmediğini belirterek "Bunları hayatın öğretileri olarak görüyorum. Sağlık sorunlarım var. Adalet Bakanlığı’na yazıların gelip gitmesi zaman aldığından cezaevinde tedavim yapılamıyor. Dışarıda tedavimi yaptırmak istiyorum. Bu yüzden tahliyeme karar verilsin" dedi. Mahkeme heyeti, Ali Bin Kalkan ile İlhan Özbek’in tahliyesine karar vererek son savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!