52 yıl sonra yeni bir yüze kavuştu

Güncelleme Tarihi:

52 yıl sonra yeni bir yüze kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 12:07

KONYA’da 1.5 yaşındayken at arabasının çarpması sonucu yüzünde kitle oluşan emekli öğretmen 54 yaşındaki Mehmet Ereğilmez, yeni bir yüze kavuştu. Hayatı boyunca 2 kez ameliyata giren fakat risk oluştuğu için operasyonlar yarıda kesilen evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ereğilmez’İn yüzüne uyluk bölgesinden alınan derni parçalarıyla yama yapıldı. İnsanların kendisi gördüğü zaman yüzlerini çevirdiklerini ve çocuklarını korkutmak için gösterdiklerini söyleyen Mehmet Ereğilmez, “Gerçekleştirilen ameliyat sonrası sanki yeniden doğdum” dedi.

Konya’nın Güneynısır İlçesi’nde doğan Mehmet Ereğilmez’e 1.5 yaşındayken at arabası çarptı. Ereğilmez’in yüzünde geçirdiği kaza sonrası küçük bir yara oluştu. Ereğilmez 20 yaşına gelene kadar yüzündeki yara da büyümeye devam etti. Yara yüzünün sağ kısmını tamamen kapladı. Diğer insanlardan farklı bir görüntüye sahip olan Ereğilmez’e doktorlar, damar genişlemesi sonrası yüzünde kitle oluştuğunu söyledi.

2 KEZ AMELİYAT YARIDA KESİLDİ

Geçirdiği bu zaman süresince hayata hiç küsmeyen Ereğilmez üniversite yıllarında ameliyat olmaya karar verdi. Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde bıçak altına yatan Ereğilmez’i ameliyat eden doktorlar, yüzündeki kitle kesilirken kanamaların artması sonucu hayati tehlike riski ile operasyonu yarıda bıraktı. Üniversiteyi bitirip Fen Bilgisi Öğretmeni olan Ereğilmez, bu kez sorununa Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çare aradı. Burada bir kez daha bıçak altına yatan Ereğilmez’i ameliyat eden doktorlar yine aynı gerekçe ile ameliyatı yarıda keserek operasyonu tamamlayamadı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇARE BULUNDU

Yüzündeki yaradan kurtulmak için 2 kez ameliyat olan Mehmet Ereğilmez, öğretmenlikten emekli olana kadar insanların ve öğrencilerinin kendisine garip bakışları ile yaşamak zorunda kaldı. Emekli olduktan sonra yeniden ameliyat olmaya karar veren Ereğilmez, bu kez Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne müracaat etti. Burada ameliyatın gerçekleştirilebileceği müjdesini alan Ereğilmez, bir kez daha bıçak altına yattı. Hayatı boyunca 2 kez ameliyat olan fakat sonuç alamayan Mehmet Ereğilmez’in yüzündeki kitle, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı başkanlığındaki ekip tarafından kesilerek çıkartılıp, uyluk bölgesi üzerinden alınan deri parçaları ile yama yapıldı. Önümüzdeki günlerde Ereğilmez’e aynı hastanede burun ve dudak estetiği de yapılacağı bildirildi.

YENİDEN DOĞDUM

Hayatı boyunca görünümünden dolayı olumsuz tepkilerle karşılaştığını bealirten Mehmet Ereğilmez şunları anlattı:
“İnsanlar beni gördükleri zaman olumsuz tepkiler gösteriyorlardı. Bana farklı bakıyorlardı. Beni görünce yüzlerini çeviriyorladı. Ama ben bunları fazla kafama takmadım. Tabi çocuklarımın ve eşimin de bana büyük desteği oldu. Okul hayatımda da çok zorluklar çektim. Öğrenciler beni ilk gördüklerinde olumsuz tepkiler gösterdiler. Fakat benim yaklaşımım sonucu bu tepkiler ortadan kalktı. Sonucunda da öğrencilerimle çok iyi bir diyalog kurarak başarılı bir öğretmenlik mesleğini yerine getirdim. Bütün öğrencilerimden sevgi ve saygı gördüm. Yaşamın her zaman güzel olduğunu düşünerek bana gösterilen olumsuz tepkilere aldırış etmedim. Her zaman tıbbın ilerleyeceğini düşünerek bir gün yüzümdeki bu kitleden kurtulacağım umuduyla yaşadım. Sonunda bu isteğime kavuştum. Şimdi yıllar sonra yeni bir yüze kavuşmanın sevincini yaşıyorum. Yeniden hayata dönmüş gibi oldum. Bu ölen bir insanın yeniden dirilmesi gibi.”

‘GÖSTERİP ÇOCUKLARINI KORKUTUYORLARDI’

Eşini hiç bir zaman dış görünüşü nedeniyle yadırgamadığını belirten 53 yaşındaki Fadim Ereğilez de şunları anlattı:
“Bazen tramvaya bindiğimiz zamanbazı aileler, yaramazlık yapan çocuklarını korkutmak için ‘Bak adam çocuğunu yemiş yüzü bu hale gelmiş. Seni de yer’ diyerek eşimi gösterip korkutuyorlardı. Ben bu tür durumlarla karşılaştığım zaman bazen tepkimi anında dile getirdim. Bazen de duymzlıktan geldim. Hatta bazen insanlar bana da, ‘Eşininizle bu şekliyle mi evlendiniz?. Bu şekilde mi kabul ettiniz?’ diye soruyorlardı. Ben de bu şekilde iken evlendiğimi ve kabul ettiğimi dile getiriyordum. ‘Neden soruyorsunuz, bunda ne var’ dediğim zaman susuyorlardı. Benim için önemli olan iç güzellik ve karakter yapısı. Hiç bir zaman dış güzelliğe önem vermedim. Ameliyat olması benim için o kadar önemli değildi. Ama imkan olduğu için ameliyat olması daha iyi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!