50 Cent Kenan Evren’e fark attı

Güncelleme Tarihi:

50 Cent Kenan Evren’e fark attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2009 00:00

Antalya’da dört lisede yapılan bir araştırmaya göre, gençler en çok ABD’li 50 Cent grubunu, en az piyanist Fahir Atakoğlu’nu tanıyor.

Haberin Devamı

7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, gençlerin tanınırlık sıralamasında ABD’li oyuncu Brad Pitt ve Latin Amerikalı gerilla Che Guavera’nın çok gerisinde.

ANTALYA’da, TÜBİTAK için 4 lisede 289 öğrenciyle yapılan bir araştırma, öğrencilerin Türkiye ve dünya tarihine damga vurmuş kişileri çok fazla tanımadığını ortaya çıkardı. Fotoğrafları gösterilen 12 Eylül darbesinin lideri ve 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i ’Tanımıyorum’ diyen erkek öğrencilerin oranı yüzde 69, kızların yüzde 88 çıktı. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u da erkek ve kız öğrencilerin yarısından fazlası tanımadı. Küba’da devrime imza atan Che Guavera, Sultan Vahdettin ve Karl Marx’tan daha çok tanınırken, ’50 Cent’ adı ile popüler olan ABD’li rap müzik sanatçısı Curtis James Jackson, tanınırlıkta ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, bir dönem Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü oyuncuları Ayhan Işık, Müşfik Kenter, yazar Orhan Pamuk ve Ayşe Kulin’in toplamını geçti. Ocak ve Şubat aylarında yapılan araştırma sonuç raporunda, ’Çalışmamız boyunca bilimin nesnellik ilkesine uygun davrandık. Ancak çalışmamızın sonucunda ortaya çıkan, yakın tarihimizdeki önemli kişiliklerin ve sanatçıların tanınmayışı bizi şaşırtan bir durumdu" denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!